‘Vet Aquí Sabadell’ programa una vintena d’activitats en la seva vuitena edició

El festival de contes de la ciutat prova sort a l’Aplec de la Salut, on hi haurà històries per a totes les edats
Una de les sessions de contes del Vet Aquí, a la Llar del Llibre | © VAS
Rubén Estévez
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El festival de contes Vet Aquí Sabadell programa més de 20 activitats per aquest maig, i ve amb novetats. Entre elles, la realització de minisessions de contes per als usuaris de la línia F4 de la TUS, que uneix el centre de la ciutat amb el Santuari de la Salut com a acte de cloenda el 15 de maig, dia de l’Aplec. De fet, aquesta coincidència de dates és en si mateix una novetat, ja que l’esdeveniment va començar celebrant-se a principis d’abril, coincidint amb el Dia Mundial del Llibre Infantil i Juvenil. Com cada any, la proposta s’organitza per l’Associació Caravàs, una agrupació de professionals locals vinculats al sector artístic:

“Tradicionalment, es creu que és un mal cap de setmana perquè molta gent aprofita el dilluns festiu local per marxar. Però nosaltres creiem que en una ciutat de més de 200.000 habitants hi ha lloc per totes les opcions i no creiem que això perjudiqui l’assistència.”

Susagna Navó, presidenta de Caravàs

A la inauguració, s’aprofitarà per lliurar el premi del concurs de cartells que es realitza cada any amb els alumnes d’Il·lustració de l’Escola Illa per escollir la imatge del Festival. La guanyadora d’aquest any ha estat Anna Santos, alumna de segon de l’escola municipal d’art i disseny. A més, l’acte també inclourà ‘El dit a la llaga’, una sessió de contes per a adults a càrrec de Jordina Biosca.

Un altre dels plats forts d’aquesta edició serà el ‘Vet Aquí la Festa’, una gran celebració familiar al voltant de la narració oral que es farà el diumenge 14 de maig (d’11.00 a 13.30) a la plaça Doctor Robert. Hi haurà els Contes Quadrats i els tallers de LabCreatiu, una zona de jocs tradicionals per a nadons a càrrec de l’Espai Criança i Salut, una fira d’il·lustració i d’editorials de proximitat i un espai de lectura, entre d’altres.

A banda d’aquestes novetats, hi haurà activitats que mantindran la tradició d’altres edicions. És el cas de Contes a l’Hospital, una sessió de narració adreçada als infants ingressats a l’Àrea de Pediatria de l’Hospital Parc Taulí que aquest cop anirà a càrrec de Susagna Navó. Serà divendres al matí, el mateix dia que es portarà a terme ‘Contes en set minuts’, una marató de rondallaires professionals i amateurs a La llar del Llibre (de 18.00 a 20.00).

També tornaran les sessions de contes a les biblioteques municipals. Serà dissabte al matí en diferents horaris, amb artistes com Laberta Delpoblet, Almudena Francés. Susagna Navó, Rah-mon Roma, Sherezade Bardají, Marta Gorchs i Sílvia Ricart. També repetiran les sessions familiars de contes als supermercats Esclat de Sabadell, que aquest any seran dues aprofitant la inauguració d’un nou establiment d’aquesta marca al barri de l’Eixample. Les protagonitzaran Rah-mom Roma amb ‘Històries per ballar’ (divendres a les 18.00 a l’Esclat del carrer Margenat); i Carles Cuberes, amb Un país de conte (dissabte a les 18.00 al nou Esclat del carrer Brutau).

Pels nadons, el VAS ha programat quatre sessions de contes amb l’espectacle ‘Contes i contarelles’, de Rosa Fité. Es portaran a terme el dissabte 13 de maig al matí (10.30 i 11.30) i a la tarda (17.00 i 18.00) a l’Espai Criança i Salut. I amb la intenció de demostrar que el conte és un art per a tots els públics, el programa es completarà amb dues sessions d’històries per a adults. Divendres al vespre (20.30), la narradora Almudena Francés explicarà ‘Les tres morts de Batiste’ a l’Espai FOC, mentre que el dissabte (20.00) Susagna Navó portarà els seus ‘Contes amb gust de xocolata’ al Librerío de la Plata.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...