Un total de 46 infants han participat aquest curs al programa Lecxit

La iniciativa vol impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora i es basa en trobades setmanals entre els participants i voluntaris
L’acte de cloenda de dijous passat a la Biblioteca Vapor Bada | Cedida
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Un total de 46 infants de diverses escoles de la ciutat han participat aquest curs al programa Lecxit, de reforç de la comprensió lectora amb l’objectiu d’impulsar l’èxit educatiu. L’acte de cloenda de la nova edició de la iniciativa es va celebrar dijous passat a la tarda a la Biblioteca Vapor Badia amb la participació de 140 persones, entre alumnes, familiars, voluntaris i representants dels centres educatius participants.

El programa ha celebrat aquest curs el seu desè aniversari a la ciutat. Es va iniciar a Sabadell durant el curs 2013-2014, i únicament va estar interromput per la pandèmia de covid. Aquest curs hi han participat alumnes de quart de primària de les escoles Agnès Armengol, Andreu Castells, Calvet d’Estrella, Floresta, Font Rosella, Joan Maragall i La Romànica. D’octubre a maig, els infants s’han trobat amb els voluntaris a les biblioteques de La Serra, de Ponent, del Nord, del Sud i Can Puiggener. Voluntaris i infants es trobem un dia a la setmana per llegir plegats i, d’aquesta manera, fer de la lectura una experiència divertida i apassionant.

Lecxit és un programa ideat per la Fundació Jaume Bofill que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora. El projecte treballa per garantir que l’alumnat finalitzi l’etapa de primària amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social. En el cas de Sabadell, el programa l’impulsa l’Ajuntament amb la col·laboració de les Biblioteques Municipals de Sabadell (BIMS).

L’acte de cloenda, dijous passat, va incloure l’espectacle Il·lusion@t, de David el Mag, i es van repartir els diplomes als infants que han pres part al programa. Hi va assistir el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Carles de la Rosa; i Marta López, directora del programa LECXIT de la Fundació Jaume Bofill.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...