Tot el que cal saber per gaudir de les piscines municipals aquest estiu

La temporada d’aquests equipaments comença el 7 de juny a Olímpia i Cal Marcet i el 14 de juny a La Bassa i a Campoamor
L’alcaldessa Marta Farrés i la regidora d’Esports, Montse González han visitat avui La Bassa | Cedida
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La temporada de les piscines municipals de Sabadell començarà aquest any el 7 de juny, és a dir, el proper divendres, quan entraran em funcionament alguns d’aquests equipaments. L’Ajuntament de Sabadell ha decidit avançar l’obertura, per “donar resposta a les elevades temperatures que, amb motiu del canvi climàtic, cada cop arriben més aviat”, segons fonts municipals

  • Piscines d’Olímpia i de Cal Marcet: del 7 de juny a l’11 de setembre
  • La Bassa: Del 14 de juny a l’1 de setembre
  • Sabadell Sud (Campoamor): del 14 de juny al 9 de setembre
  • Parc del Nord (Ca n’Oriac): de l’1 de juliol al 9 de setembre

Tots aquests equipaments funcionaran cada dia, de dilluns a diumenge, de 10.00 a 19.30.

Una de les novetats de la temporada és que, a més de les entrades ordinàries, els carnets i abonaments de temporada també es podran sol·licitar per internet. Es podrà fer durant tot l’estiu i es recomana fer-ne la sol·licitud de forma telemàtica, tot i que també es podrà realitzar presencialment. La petició, reserva i compra d’entrades i abonaments es pot fer al web d’esports de l’Ajuntament, on hi trobareu tota la informació relativa i les diferents modalitats. En tots els casos es manté també la venda presencial.

Les visites d’esplais, casals i escoles amb més de 20 persones s’hauran de concertar amb 15 dies d’antelació. Per fer la reserva cal enviar un correu a  bassaipiscines@ajsabadell.cat.

Per tal d’afavorir la mobilitat a La Bassa, un any més entrarà en servei la línia d’autobús urbà L15/F15. Durant el període d’obertura de l’equipament, aquesta línia funcionarà de dilluns a diumenge amb una freqüència de 30 minuts, de 8.45 del matí a 20.15 del vespre. La L15/F15 connecta La Bassa amb el centre de Sabadell i, per tant, les estacions Sabadell Plaça Major dels Ferrocarrils de la Generalitat, l’estació d’autobusos de la plaça Clara Campoamor (antiga Antoni Llonch) i l’estació Sabadell Centre de Rodalies.

Pel que fa al manteniment de les piscines en una temporada marcada per la sequera, l’Ajuntament ha vetllat per mantenir l’aigua de les piscines municipals i així evitar haver de buidar-les i tornar-les a omplir. A les piscines d’Olímpia, Cal Marcet i del Sud s’ha pogut conservar l’aigua durant tot l’any amb un tractament de manteniment. A La Bassa, per les seves dimensions, s’ha aplicat un sistema de filtratge i neteja del vas amb robots especialitzats, que ha permès recuperar l’aigua i aprofitar-la en un 80%. La piscina de Ca n’Oriac és l’única que s’ha buidat pel treballs que s’hi estan realitzant.

En aquest sentit, la piscina del Parc del Nord està ja en l’última fase de la remodelació. Les obres han permès renovar el sistema desbordant i de les platges de les dues piscines del recinte, resoldre les diferències de nivell i també reparar la piscina petita/infantil. Per primera vegada a una piscina municipal sabadellenca, a la zona d’estada s’hi ha col·locat gespa artificial d’última generació, i que no necessita cap mena de reg. També s’han millorat els espais d’ombra de , amb la incorporació de nou arbrat i zones amb para-sols. La inversió en aquesta darrera fase de remodelació ha estat de 521.000 euros i conclou la reforma total de l’equipament executada en diferents fases els darrers 3 anys i que ha inclòs la nova la sala de tractament de l’aigua i la reparació de l’enfonsament del col·lector de la xarxa que passa sota la piscina. Les actuacions han suposat una inversió total de 1.750.000 euros.

Les piscines municipals inclouen una oferta d’activitats aquàtiques a l’estiu, ja sigui per aprendre a nedar, per fer perfeccionament o gimnàstica a l’aigua. D’aquesta manera, persones de totes les edats poden gaudir tant de la natació com de les propostes aquàtiques recreatives. Aquest estiu s’ofereixen un total de 324 places.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...