Sabadell estrena nova ruta per conèixer les xemeneies del seu passat industrial

L’itinerari passa per nou d’aquestes construccions singulars, dura 80 minuts i es pot descarregar des de la web de Visit Sabadell o des de l’app Herexnow
El regidor Lluís Matas a la Xemeneia de Francesc Sampere i Germans | (c) Petit Sabadell
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Les xemeneies de l’antic passat tèxtil de Sabadell són les protagonistes d’una nova ruta turística dissenyada pel programa de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Sabadell amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni cultural de la ciutat. Amb aquest itinerari, el quart que elabora la plaça de Sant Roc, també s’estrena nova imatge de la iniciativa, la integració a una aplicació mòbil de rutes turístiques i la instal·lació de tres tòtems de senyalització d’aquestes construccions tant característiques.

“Volem que Sabadell sigui la ‘Manchester catalana’ i per això, cal posar en valor el passat patrimonial que tenim perquè té molt potencial“, justifica Lluís Matas, regidor responsable del Programa de Promoció de la Ciutat. El la mateixa línia aquests últims anys, el govern local ha planificat tres rutes més: la modernista, la industrial i la ruta selfie. Properament, a més, la ciutat s’adherirà a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) i s’està treballant per crear una Oficina de Turisme, que s’instal·larà a la Casa Duran.

45 xemeneies conservades

Sabadell conserva 45 xemeneies catalogades com a elements patrimonials. La Ruta de les Xemeneies passa per nou d’aquestes construccions —que abans formaven part de complexos industrials i que ara s’han convertit en monuments de places, en la seva majoria— té una durada d’una hora i vint minuts. El mapa i l’itinerari es poden trobar al web de Visit Sabadell. A partir d’ara, a més, aquestes quatres rutes turístiques locals estaran disponibles a l’aplicació mòbil Herexnow.

D’altra banda, l’Ajuntament ha instal·lat tres nous tòtems de senyalització per remarcar i contextualitzar tres xemeneies. Es tracta de la xemeneia de l’antiga fàbrica Francesc Sampere i Germans (de 36,70 metres d’alçada), la xemeneia de Ricard Soler i Cia (l’antiga Fytisa) (27, 5 metres) i la xemeneia de Garriga Germans (26.14 metres).

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...