Sabadell correrà aquest any per la salut mental d’infants i adolescents

La nova edició de la cursa solidària Sabadell Corre pels Nens i Nenes recaptarà fons per humanitzar els espais de psiquiatria infantojuvenil, del Parc Taulí
Representants de totes les institucions implicades en la Cursa, en l’acte de presentació | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La cursa solidària Sabadell Corre pels Nens i Nenes enceta la seva VI edició. Es realitzarà el proper el diumenge 21 de maig i aquest any estarà dedicada a la salut mental d’infants i adolescents. Durant tot el matí (9.00 a 13.00), tindrà lloc la festa solidària amb música, tallers i contes infantils per acompanyar la cursa pròpiament dita, que mantindrà el seu recorregut habitual. Els diners que es recaptin amb les inscripcions i les activitats paral·leles aniran destinats a humanitzar els espais de psiquiatria infantojuvenil, del Parc Taulí, com les consultes o l’hospital de dia. Les inscripcions ja estan obertes al web de l’entitat.

La cursa es s’ha presentat en un acte amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; la presidenta del Parc Taulí, Dolors Costa; la directora general del Parc Taulí, Anna Aran; la Cap d’Àrea de Salut Mental infantojuvenil de l’hospital, Montserrat Pamias, i de Toni Valverde, impulsor de la cursa solidària, han donat a conèixer com serà la jornada.

“Estem en un moment molt complicat i tenim un gran problema a solucionar tant per a les persones grans com per a les petites: les xarxes socials, una de les causes de diferents trastorns mentals com l’ansietat o la depressió” explica Toni Valverde, artífex de la iniciativa. Montserrat Pamias creu que “és de justícia que es dediqui una cursa a les malalties mentals infantojuvenils perquè són molts els nens que en tenen”. Per Marta Farrés, aquesta iniciativa solidària és “increïble” i important perquè “els recursos de l’Administració no arriben a tot”.

El Parc Taulí s’ha convertit en un centre hospitalari pioner en Salut Mental. L’equip de l’àrea de Psiquiatria infantojuvenil atén anualment entre 1.800 nous pacients i fa unes 30.000 visites de seguiment. Segons Pamias, “el paradigma està canviant i la salut mental i infantil ho està veient”. Durant els últims anys l’equip s’ha anat formant per diferents especialistes com psiquiatres especialitzats, psicòlegs clínics, educadors socials, terapeutes ocupacionals, infermers i auxiliars, que donen unes 200 altes anualment.

Els recursos que es recaptin a Sabadell Corre pels Nens i Nenes 2023 aniran destinats a dignificar els espais vinculat a l’àrea de psiquiatria infantil. “L’estada ha de ser menys hospitalària i més comunitària. El nen ha d’estar a casa o a l’escola, no a l’hospital” sentencia Pàmies.

Les inscripcions es faran en línia al web de la Cursa i es tancaran el 16 de maig. Les inscripcions seran de 10€ per als adults i de 5€ per als menors de 15 anys. Estarà disponible el Dorsal 0 per qui vulgui fer una donació lliure. També es podran fer presencialment a diversos locals de Sabadell com la Unió Excursionista de Sabadell (UES), a la llibreria Yoli (a Les Termes).

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...