El Festival El Més Petit de Tots començarà a Sabadell i s’estendrà per onze ciutats catalanes

Festival El Més Petit de Tots 2016
Comparteix aquesta notícia
Festival El Més Petit de Tots 2016
‘Lala Pop’, de la companyia noruega Inger Cecilie Bertrán de Lis

El Festival El Més Petit de Tots, creat a Sabadell per LaSala Teatre i que a hores d’ara s’ha convertit ja en un certamen a nivell català, es portarà a terme aquest any del 5 al 20 de novembre, segons han donat a conèixer els organitzadors. A més, la idea continuarà creixent i s’hi afegiran dos nous espais, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el teatre Àtrium de Viladecans, amb la qual cosa arribarà ja a onze ciutats i catorze espais. D’aquesta forma, El Més Petit de Tots es consolidarà com el principal referent dels espectacles dirigits al públic de 0 a 5 anys, un col·lectiu generalment poc atès artísticament al país. A més, el programa s’ampliarà amb masterclass i tallers amb els artistes. Tot plegat sota la direcció de la sabadellenca Eulàlia Ribera, directora de LaSala.

Els espectacles i experiències que acull el festival estan totalment pensades per al seu públic: els nens de 0 a 5 anys. Amb un ritual, una durada, una concepció de l’espai diferents i amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i on tot es viu intensament; on hi caben i es barregen tot tipus de llenguatges i disciplines: la música, la dansa, l’audiovisual, el joc…

La festa d’inauguració d’El Més Petit de Tots 2016 tindrà lloc el dissabte 5 de  novembre al Teatre Principal de Sabadell i serà una celebració pensada i dedicada exclusivament als nens i nenes fins als 5 anys. Hi haurà espectacles i instal·lacions insòlites que ocuparan tots els espais de l’equipament i donaran el tret de sortida del festival, que s’allargarà durant tres setmanes. Entre d’altres, la inauguració comptarà amb l’espectacle Suspès, de la companyia Playmids. Es tracta d’una instal·lació lumínica a la platea i els pisos de la sala del Principal en una aposta del Festival per incorporar les noves tecnologies aplicades al públic més petit. Suspès és un espectacle ingràvid, on tot transcorre en unes bombolles suspeses en l’aire i el sostre del teatre, i en el qual l’espectador es situa a l’escenari per tenir una visió diferent de la proposta.

Producció pròpia

El Més Petit de Tots, a més, tindrà també una producció pròpia. Es tracta de Maleable d’Helena Lizari, un viatge a través de les sensacions i els sentits, “elàstic, suau, modelable, flexible, transformable, consistent i irrompible”, diuen els seus creadors. Malebable és un vehicle imaginari que se situa a l’escenari i porta el públic a un viatge impulsat pel motor de la imaginació. Es tracta d’una coproducció del Festival nascut a Sabadell i el Mercat de les Flors, que s’estrenarà en el marc del certamen.

Pel que fa a la programació, el cartell d’El Més Petit de Tots inclourà diversos espectacles internacionals. Els organitzadors han avançat, per exemple, la presència de la Catherine Wheels Theatre Company, d’Escòcia, que presentarà White. Es tracta d’una companyia molt reconeguda internacionalment. També vindran la formació austríaca Dschungel Wien, que presentarà Mama Singt Geschenke (Les cançons de la mare són un regal); els noruecs de la companyia Inger Cecilie Bertrán de Lis per oferir l’espectacle Lala Pop i la francesa Compagnie Act2 que presentarà Miravella. La resta de la programació es donarà a conèixer en les properes setmanes.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...