Publicitat

Les famílies de l’Escola Enric Casassas reclamen a l’Ajuntament la restitució del mobiliari urbà del carrer Llobet

L’Ajuntament ha retirat els bancs que hi havia davant l’escola per les queixes d’alguns veïns pel soroll de les persones que s’hi asseien de nit
La protesta d’aquesta tarda, al carrer Llobet | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Les famílies de l’alumnat de l’Escola Enric Casassas, al sector Salut-Creueta, i alguns veïns d’aquest centre han fet avui una acció de protesta per reclamar a l’Ajuntament la restitució del mobiliari urbà que hi havia davant de l’escola i que es va col·locar aprofitant la transformació del carrer Llobet en una zona de vianants. Aquest material —principalment bancs— es va retirar el mes d’agost degut a les queixes d’alguns veïns pel soroll de la gent que s’hi asseia de nit, una decisió que “es va prendre unilateralment” i sense tenir en consideració l’opinió tant d’altres veïns com de la comunitat educativa, “que també és part implicada”, explica Annabet Fontcuberta, membre de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) de l’Enric Casassas.

L’acció, en la que han participat una cinquantena de persones, ha consistit en una ‘asseguda’ a terra com a símbol de l’únic que es pot fer en el carrer, que ha quedat despullat de qualsevol element. “Certament hi ha algú que es va queixar, cosa del tot legítima, però també hi ha veïns que no estem d’acord amb la retirada dels bancs“, explica Màrius Navazo, urbanista i resident al mateix carrer Llobet. “De totes formes —afegeix— no ens queixem de la postura dels nostres conciutadans sinó que al·lucinem amb la decisió de l’Ajuntament perquè, vivint en una ciutat, hi ha moltes coses molestes i no es retiren pas“.

Tant l’escola com l’AFI i fins i tot alguns veïns han fet instàncies demanant una solució a la plaça de Sant Roc. De les converses que s’han mantingut sobre el tema se’n desprèn, però, que la cautela és l’opció municipal. Es dona la circumstància, a més, que els bancs feien un bon servei als avis i àvies de la canalla, a l’hora d’anar-los a buscar a escola.

Un carrer ple de vida

“Vam lluitar per un carrer de prioritat per a vianants i hem aconseguit un carrer sense cotxes, però no volem això. Volem un carrer ple de vida, on s’hi puguin fer coses, que sigui un punt de trobada i de joc”, defensa Fontcuberta. En aquest sentit, l’AFI Enric Casassas ha presentat una proposta que passa no només per tornar a tenir bancs sinó per “omplir el carrer de colors i, fins i tot, instal·lar-hi una caseta de joc infantil com a element central“. La proposta seria un bon complement per una zona que l’escola ja fa servir com a pati i també per fer-hi moltes activitats en dies assenyalats.

“Sabem que la nostra proposta no serà bona per tothom, però això és el que té viure a la ciutat. En definitiva, cal triar si t’agrada viure en una col·lectivitat, en un lloc dens, davant d’una escola… Viure en una ciutat implica coses bones i dolentes i no volem fer el discurs políticament correcte de dir que trobarem una solució que agradi a tothom, com no ha agradat la solució que, en aquest cas, ha adoptat l’Ajuntament”, diu Navazo. “Quan parlem de la ciutat de les persones, ens referim també a això que ha passat al carrer Llobet? Jo diria que no”, conclou.

Aquesta protesta s’afegeix a la que el curs passat ja van fer alumnes, mestres i famílies de l’Enric Casassas per reclamar l’ampliació de l’escola aprofitant l’antiga fàbrica Capmany, del carrer Les Paus. El tema ha quedat aparcat després que l’Ajuntament desestimés els terminis proposats pel centre. Amb tot, per a la comunitat escolar, tan aquesta qüestió com la del carrer Llobet continuaran damunt la taula fins que no s’hi trobi una solució, motiu pel qual no descarten noves mobilitzacions. A la protesta d’aquesta tarda hi ha participat Pere Farrés, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...