Engruna Teatre s’endinsa en l’àmbit de les capacitats diferents amb «Dins el cor del món»

L’estrena sabadellenca aborda les capacitats diverses de la Karen, una persona amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)
Una escena del muntatge | © Arian Botey
Rubén Estévez
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Diumenge vinent, Engruna Teatre estrena l’espectacle ‘Dins el cor del món’, l’adaptació de la novel·la de la mexicana Sabina Berman. La proposta, dirigida per Mireia Fernández i protagonitzada per Iria Corominas i Anna Farriol es representarà al centre de creació laSala (18.00 h).

Des de la companyia sabadellenca afirmen que es tracta d’un muntatge especial per a ells, ja que és el seu primer projecte dirigit a un públic de més de 10 anys, a més de ser la primera vegada que les Engrunes s’inspiren en una obra literària com a punt de partida. Però el que més crida l’atenció és el tema a abordar: les capacitats diverses de les persones amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA).

La protagonista de ‘Dins el cor del món’ és la Karen, una nena amb “capacitats diferents” malgrat que la societat només és capaç de veure-la sota l’etiqueta d’autista. Gràcies a l’amor de la seva tieta Isabelle aprendrà a parlar, llegir i escriure fins a arribar a convertir-se en l’empresària líder en el sector de la tonyina. D’aquesta manera, aprendrà a relacionar-se amb la societat que l’envolta, a més de descobrir un món subaquàtic. Per preparar l’espectacle, Engruna ha comptat amb la col·laboració d’especialistes de l’Associació Asperger Catalunya i, donat l’entorn en el qual transcorre l’acció, de la Confraria de Pescadors de Barcelona.

Complicitat de l’autora

Les organitzadores de la companyia teatral asseguren tenir ‘una clara voluntat’ de transformar la literalitat de l’obra original en la creació d’un llenguatge sensorial i universal. L’espectacle utilitza la poesia visual per situar a l’espectador enmig de la immensitat de la natura, fent-lo viatjar a les capes més profundes de l’inconscient. En aquest sentit, es proposa un espai sonor particular i únic, que és precisament el que es produeix dins del món de la Karen, sigui sobre o sota l’aigua, dins la seva ment o en la ment dels altres.

‘Dins el cor del món’ s’ha creat mitjançant residències de creació, investigació i tècniques a l’Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès, L’Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell i laSala, Centre de Creació d’Arts per a les Famílies de Sabadell. En el marc del Festival Grec de Barcelona, l’obra s’estrenarà al Sant Andreu Teatre aquest juliol.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...