El barri de Campoamor acull la primera festa solidària de les Tres Cultures

La jornada té l’objectiu de reivindicar la cultura cristiana, jueva i musulmana
Cartell de la primera edició de la festa, il·lustrat per Kico F. Uribe | © Inspira Arrels
Rubén Estévez
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Aquest dissabte, tindrà lloc la Festa solidària de les Tres Cultures, una iniciativa conjunta entre l’entitat cultural Inspira Arrels, el Rebost Solidari i els veïns de Campoamor que s’ubicarà a la plaça Picasso. La jornada té l’objectiu de reivindicar la cultura cristiana, jueva i musulmana, sigui a través de la història, l’art, la literatura o la gastronomia, a més d’establir llaços d’unió entre tres realitats diferents.

L’acte donarà el tret de sortida des de les onze del matí i s’allargarà fins a les onze de la nit del 27 de maig. Durant tot el dia, es podrà gaudir d’activitats familiars com els de creació d’art mudèjar, l’animació musical marroquí del grup Dakka Al-Marrakchia o tallers interactius que exploren la cultura sefardita, com és el cas de la cantant Rosa Zaragoza.

Altres esdeveniments a destacar són el Diàleg Intercultural d’Inspira Arrels, una trobada que vol reflexionar amb els assistents sobre en quin estat es troba la convivència intercultural a Sabadell i que es farà a la ‘Haima del te social’, una tenda de campanya que els berbers nòmades instal·len a tall d’habitatge durant les seves estances en el desert. La festa clourà amb el concert “La Música de les 3 Cultures”, un compendi de peces andalusines, sefardites, trobadoresques i de cristiandat medieval liderat pel músic Pedro Burruezo i la dansaire Virgínia Joëlle.

Amb aquest ventall d’activitats, els organitzadors esperen que l’aposta cultural potenciï valors com la tolerància, la inclusió i la convivència, alhora que sigui un punt de trobada entre totes les realitats socials d’una societat que consideren cada cop més rica i diversa.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...