Publicitat

Fem una estrella de pasta de full amb crema de cacau casolana

CLARA BORRELL
Comparteix aquesta notícia

Què tal, com esteu tots? Com va aquest trimestre, que se’ns farà un pèl llarg, abans no arribi la Setmana Santa? Avui he pensat que per tirar endavant i tenir energia ens aniria molt bé cuinar alguna cosa amb crema de cacau. I què millor que fer a casa la nostra pròpia crema de cacau?  Nutritiva, energètica i molt saludable.

Heu de saber que el cacau i la xocolata ben negra contenen un munt de vitamines i antioxidants. I a aquests beneficis hi hem d’afegir les vitamines del grup B: magnesi, potassi i calci que ens aportaran les avellanes, perquè una crema de cacau no és res sense un bon grapat d’avellanes. Aquest fruit sec també ens aporta omega 3 i omega 6, proteïnes i molta fibra.

Avui us deixo la recepta per fer una estrella de pasta de full amb crema de cacau casolana. Vinga som-hi!

Ingredients

  • 300 grams d’avellanes torrades
  • 90 grams de cacau pur en pols
  • 120 grans d’oli verge extra
  • 300 ml de llet. Pot ser de soja, de civada, de vaca…
  • 6 dàtils que haurem remullat amb aigua calenta
  • 2 masses de full circulars

Elaboració

Triturem les avellanes torrades sense pela, fins que ens quedin el més petites possible. Hi barregem el cacau en pols i els dàtils tallats tant petits com puguem. Hi afegim l’oli hi ho tornem a triturar perquè ens quedi una massa homogènia i oliosa. Finalment hi afegim la llet i ho barregem bé. Si cal ho podem tornar a passar tot per la batedora. Veureu que ha quedat tot plegat molt líquid, per tant ho deixarem reposar a la nevera o a temperatura ambient. Quan veiem que ja s’ha solidificat, podem començar a fer l’estrella.

Preescalfem el forn a 200 graus. En una safata de forn amb paper de forn hi posem la primera placa de pasta de full, al damunt hi estenem una bona capa de la nostra crema de cacau i ho tapem amb l’altra placa de pasta de full.

Amb un ganivet ben esmolat anem fent talls des del centre cap a l’extrem exterior, deixarem una circumferència interior d’un parell de centímetres de diàmetre. Entre tall i tall deixarem una separació d’entre dos i  tres dits. Després agafem d’una en una les diferents porcions i les anem cargolant del centre cap a l’exterior. I cap al forn! Seguim les instruccions de cocció de la massa de full. I ja ho tindrem llest. Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...