NADAL A SABADELL

Una Cavalcada nova… per partida doble

Després de la pluja de l’any passat, Sabadell rebrà Ses Majestats els Reis d’Orient amb una comitiva farcida de novetats que recorrerà la ciutat de nord a sud, és a dir, de Can Deu a la Creu de Barberà
La Cavalcada de l’any passat, abans que s’hagués de suspendre per la pluja | (c) Juanma Peláez / Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Després del fiasco provocat l’any passat per la pluja, Sabadell es prepara per rebre Ses Majestats els Reis d’Orient amb una Cavalcada farcida de novetats perquè inclou les que no es van poder veure fa un any i les que ja estaven previstes, molt més profundes, per al 2025. La Cavalcada recorrerà aquest cop la ciutat de nord a sud, és a dir, sortirà del capdamunt de l’Avinguda Matadepera a les sis de la tarda per arribar a la Ronda Pau Vila pels vols de les nou de la nit.

Serà, novament, un recorregut proper als set quilòmetres en el qual els Reis Blanc, Ros i Negre estaran acompanyats per una comitiva de 532 persones entre patges, minairons, fades i torxers, entre d’altres. També els acompanyaran més de 100.000 persones de públic, segons les estimacions de l’Ajuntament de Sabadell. Això converteix la Cavalcada en l’acte més concorregut de tots els que es fan a la ciutat al cap de l’any, amb la circumstància afegida que tot juts dura tres hores.

Com és tradició, Ses Majestats arribaran a la ciutat mitja hora abans de l’inici de la Cavalcada (17.30). Ho faran al carrer de les Palmeres de Can Deu, on els rebran les autoritats locals encapçalades per l’alcaldessa Marta Farrés, que els lliurarà la clau màgica de la ciutat, que obre totes les portes i que els servirà, ja de nit, per fer el repartiment de regals.

Mitja hora més tard (18.00) arrencarà la desfilada, que baixarà per l’eix central de la ciutat. El recorregut passarà per l’Avinguda de Matadepera, l’avinguda de la Concòrdia, el carrer Francesc Layret, la carretera de Prats, la plaça Creu Alta, l’avinguda Onze de Setembre, la Via Massagué, el Passeig Manresa, el passeig de la Plaça Major, la plaça Doctor Robert, la Rambla, l’avinguda de Barberà i la carretera de Barcelona, per acabar a la plaça de la Nova Creu, a tocar de Barberà del Vallès.

Moltes novetats

Si la meteorologia no ho impedeix, la Cavalcada del 2025 serà la de les estrenes. Hi haurà sis carrosses noves, entre les quals tres anomenades L’Olla dels Caramels, des d’on es llençaran set tones de caramels aptes per a celíacs. Aquestes plataformes substituiran els contenidors des dels quals els distribuïen els dolços fins ara. També s’han renovat les tres carrosses de regals que acompanyen cadascun dels Reis i a les carrosses reals s’han afegit uns faldons lluminosos per incrementar la màgia del conjunt. Tot plegat s’ha aprofitat per afegir capotes que permetin a la circulació d’aquests vehicles en cas de pluja lleugera.

Ses Majestats també estrenaran uns estendards reials i pràcticament tota la comitiva lluirà un nou vestuari. Una part dels vestits s’ha fet nova aquest any i una altra part ja es va fer l’any passat però, en molts casos, no es va poder estrenar convenientment per la pluja. Millores en el so i la il·luminació i noves sintonies completen un rentat de cara que vol “garantir que la Cavalcada és el millor colofó per a la Ciutat del Nadal que tant be funciona els últims anys a Sabadell”, diu l’alcaldessa Marta Farrés.

Què passa en cas de pluja?

Tot i que la previsió meteorològica no indica un episodi de puges abundants, l’Ajuntament fins i tot ha contractat un servei meteorològic especial per a aquesta ocasió. En cas de pluja, el pla de contingència elaborat inclou la retirada d’alguns elements de la comitiva en relació a la intensitat de la precipitació, començant per aquelles comparses que circulen a peu.

El fet que les carrosses incorporin ara capotes per evitar l’aigua dona una mica més de marge que l’any passat, però en cas de pluja intensa caldria optar per alguna solució més radical perquè “la Cavalcada està plena d’elements elèctrics i, si plou molt, el primer objectiu és garantir la seguretat”, explica Farrés. Si la previsió fos tan dolenta que calgués suspendre la Cavalcada, aquesta decisió es prendria el dissabte 4 a les 8 de la tarda.

Accessibilitat

Com la majoria d’activitats del Nadal a Sabadell, la Cavalcada incorporarà també mesures d’accessibilitat per a què tothom pugui gaudir-ne amb independència de les seves capacitats. La rebuda dels Reis al carrer de les Palmeres comptarà amb traducció a la llengua de signes catalana. I durant el recorregut hi haurà tres punts reservats per a les persones amb mobilitat reduïda. Estaran situats a la plaça del Pi de Ca n’Oriac, a l’alçada del numero 2 de la Rambla i a l’Avinguda de Barberà, entre els números 130 i 142.

La darrera part del recorregut, a més, serà un tram blau, és a dir, un tram tranquil per a les persones amb hipersensibilitat sensorial. A l’arribar a l’encreuament entre la carretera de Barcelona i el carrer Església Romànica, les carrosses reduiran el volum sonor fins al punt final, és a dir, la plaça de la Nova Creu. La renovació de la il·luminació, a més, s’ha fet amb tecnologia LED, que evita els canvis sobtats i els flaixos de llum.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...