PROJECTE CULTURA EMPRENEDORA A L’ESCOLA

Les cooperatives escolars del Programa CuEmE recapten 1.700€ amb finalitats solidàries

Els alumnes de les escoles Sant Julià, Tarlatana, Estel i Vedruna Immaculada han experimentat què és l’emprenedoria en la nova edició de la iniciativa, que s’ha clausurat en un acte a Fira Sabadell
Els representants de les diferents cooperatives en l’acte a Fira Sabadell | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Els alumnes de quatre escoles de Sabadell —Sant Julià, Tarlatana, Estel i Vedruna Immaculada— han recaptat 1.700 euros que es destinaran a diverses entitats solidàries. És el resultat de la nova edició del Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), que vol fomentar l’emprenedoria i la cultura empresarial a nivell escolar mitjançant la creació de cooperatives efímeres que produeixen i venen productes després de processos com l’anàlisi del mercat o la tria del destí dels beneficis, entre d’altres.

L’edició 23/24 del projecte, que impulsen la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell, es va tancar ahir dimarts en un acte a Fira Sabadell amb l’alumnat i professorat participant, representants de les entitats beneficiàries i diverses autoritats com el regidor d’Educació, Manuel Robles, que va actuar de mestre de cerimònies; i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Els nois i noies dels quatre centres participants han creat, aquest curs, cinc cooperatives. Es tracta de La Tribu, de l’Escola Estel; Tots Junts, de l’Escola Sant Julià; Tarlaboom i Caleidos, de l’Escola Tarlatana; i SisVis, de Vedruna Immaculada. En tots els casos han hagut de decidir l’estructura de la cooperativa, els càrrecs directius, l’aportació inicial o capital social i els productes a oferir. També han hagut de gestionar la producció, el màrqueting i la venda.

En tot el procés, a més dels docents, els nois i noies compten amb l’acompanyament de cooperatives com TUS, MalaPeça, CIPO o La Fageda i amb la col·laboració de l’alumnat de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa per a crear el logotip i la imatge de cada empresa creada.

Els productes que han elaborat aquest any són ben diversos, des de suports per a mòbil fins a posa llapis passant per xapes o braçalets, entre d’altres. Fa unes setmanes, l’alumnat va aprofitar el mercadet de dilluns del Mercat Central de Sabadell per vendre la producció i recaptar així uns diners que destinaran amortitzar la inversió simbòlica que fan per crear la cooperativa i a entitats com la Fundació Oncolliga, Hakuna Matata, Ningú Sense Sostre, Pro Infants i l’Associació de Familiars i Amics dels Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). En alguns casos, a més, part dels beneficis s’han destinat a la mateixa escola, per permetre, per exemple, que tothom pogués anar de colònies.

11 edicions

El Programa CuEmE es va iniciar a Sabadell el curs 2013-2014. Des d’aleshores ja hi han participat 1.120 alumnes de primària, que han constituït 46 cooperatives. La iniciativa es porta a terme a una quantentena de municipis de les comarques de Barcelona i arriba a un 24 per cent de l’alumnat d’aquesta demarcació. “Per tant, és una idea que té un gran potencial de creixement“, ha explicat a Fira Sabadell Glòria Colom, diputada adjunta d’Educació de la Diputació, que també ha participat en la clausura del CuEmE d’aquest curs. En aquest sentit, el programa està obert a totes les escoles públiques que hi vulguin participar.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...