Nou escoles de Sabadell participen aquest curs al programa del Consell Comarcal per reduir el malbaratament alimentari

Els centres donen els excedents del menjador de forma que els àpats i productes sobrants es distribueixen entre famílies en situació de vulnerabilitat
El menjador de l’Escola Can Llong, un dels que participa a la iniciativa | (c) Consell Comarcal del Vallès Occidental
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Un total de 59 escoles de la comarca participen aquest curs al programa Recooperem, que impulsa el Consell Comarcal del Vallès Occidental per fomentar l’aprofitament alimentari als menjadors col·lectius. En el cas de Sabadell, els centres que hi participen són La Romànica, Mas Boadella, Can Llong, Pau Casals, Mare de Déu de la Salut, Vedruna Immaculada, Teresa Claramunt i Miquel Martí i Pol. Des de 2015, Recooperem ha permès recuperar 129.851 àpats i ha evitat la generació de prop de 50 tones de residus.

A tota la comarca, la iniciativa té 66 entitats participants, entre escoles, hospitals i empreses, que donen el menjar sobrant dels seus menjadors per tal que sigui distribuït entre persones i famílies en situació de vulnerabilitat. Hi col·laboren també 18 entitats socials, 12 ajuntaments i 22 empreses de restauració que treballen als anomenats ‘centres d’aprofitament’. Per a la distribució, el programa disposa d’un vehicle elèctric i dues bicis elèctriques.

El Recooperem–Cuina per compartir té per objectius reduir el malbaratament alimentari, especialment en l’àmbit escolar, donar suport als projectes en favor de la inclusió social dels col·lectius de risc social i/o econòmic, reduir l’impacte mediambiental al llarg de la cadena de producció i consum dels aliments, afavorir la col·laboració entre diferents agents socials i fomentar l’economia circular.

S’aprofita l’excedent d’àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració dels centres col·laboradors i es distribueixen aquests aliments a entitats socials perquè les famílies se’n beneficiïn. En el cas de Sabadell, el menjar es distribueix a través del Rebost Solidari i la Fundació Privada Eveho.

Al programa també hi col·laboren les escoles Can Serra i Can Llobet de Barberà. A Castellar ho fan els centres Joan Blanquer, Bonavista, Sol i Lluna, Mestre Pla, Sant Esteve, Emili Carles i Tolrà, El Casal i Fredac i els instituts Puig de la Creu i Castellar. De Badia només hi ha una escola participant, La Jota.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...