INICI DEL CURS ESCOLAR 2024/2025

L’Ajuntament de Sabadell destina 12,3 milions d’euros a millorar les escoles

La quantitat, que s’haurà executat durant aquest mandat municipal, es destinarà al manteniment i el confort climàtic dels centres, a més de la seguretat dels entorns escolars
El nou entorn de l’Escola Can Rull, amb els treballs ja en la fase final | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Sabadell destinarà aquest mandat, que finalitza el maig de 2027, més de 12,3 milions d’euros en diferents actuacions per al manteniment de les escoles de la ciutat, la seva adaptació al canvi climàtic i a la seguretat dels entorns escolars. Les accions, “moltes de les quals van més enllà de la competència estrictament municipal”, remarca l’alcaldessa Marta Farrés, s’inclouen en el pla ‘Els diners als carrers’ que vol millorar la qualitat de la ciutat en tots els àmbits.

De moment, aquest any 2024 s’han dedicat 1,2 milions d’euros a tasques de pintura i adequacions de patis. En aquest ‘paquet, s’hi inclou la millora de la pista esportiva ja duta a terme a l’Escola Miquel Carreras i la reparació de la pista i dels patis que s’iniciarà en breu a l’Escola Roureda, amb una inversió propera als 140.000 euros. A l’Escola Concòrdia ja s’està rehabilitant i impermeabilitzant la coberta i s’hi farà pintura integral (amb un pressupost 240.000 euros). També es pintaran integralment les Escoles Floresta i Juan Ramón Jiménez (380.000 euros). En aquests dos darrers casos els treballs es portaran a terme aquest curs un cop finalitzades les tasques de desamiantat previstes per la Generalitat.

D’aquests 12,3 milions ja se n’han invertit 5 i la resta, 7,3 milions, s’invertirà en els propers dos anys. Una partida important se l’emportaran les actuacions per a l’adaptació dels centres docents al canvi climàtic, amb la instal·lació de ventiladors de sostre a totes les aules públiques de la ciutat, tendals i arbrat als patis i climatització sostenible a diversos centres, especialment escoles bressol municipals.

Entorns escolars més segurs i amables

L’altre gran paquet de mesures afecta els entorns escolars, on ja s’han fet o es faran diverses actuacions amb l’objectiu no només de fer-los més segurs per als infants i les seves famílies sinó també, en alguns casos, per facilitar que “puguin ser una extensió de l’escola perquè n’hi ha que son molt petites i fan servir aquests nous entorns per fer moltes activitats”, explica Farrés. Des de juny de 202, s’han fet unes 130 accions en entorns per afavorir la seguretat, entre les quals 24 actuacions d’eixamplament de voreres i instal·lació d’elements reductors de la velocitat i més de 90 millores en la senyalització, amb un pressupost global de 640.000 euros, aportats en part pels fons europeus Next Generation.

Entre les actuacions als voltants dels centres educatius, estan ja en fase final els treballs per solucionar els problemes d’embassaments a l’accés a l’Escola Can Rull, que també s’han aprofitat per fer una nova rampa, pavimentar el pati i plantar nou arbrat. Tot plegat amb un pressupost de 272.000 euros. També, en aquest cas amb finançament dels fons FEDER, s’han remodelat els entorns de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume.

Amb els treballs d’urbanització realitzats al carrer del Caucàs s’ha millorat l’accés a l’escola bressol Els Àngels, l’única que la Generalitat té a Sabadell. I amb el nou carril bici entre Sabadell i Terrassa, s’ha fet un nou accés i millora de la connectivitat de l’Institut Castellarnau.

A hores d’ara s’està actuant als entorns de les escoles Amadeu Vives, La Trama i Joan Montllor, amb un pressupost global d’1,7 milions d’euros. D’altra banda, vinculat a la construcció d’una zona de jocs infantils inclusius a la plaça de les Illes Medes, davant de l’Escola Francesc Bellapart, s’ubicarà un remuntable a la calçada per afavorir la seguretat. També s’han previst noves millores als entorns de l’Escola Tarlatana, de l’Escola Andreu Castells (en el marc de la remodelació de la Via Alexandra) i de les escoles Virolet i Mas Boadella.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...