Educació, en el punt de mira: les famílies de l’Andreu Castells critiquen l’immobilisme del Departament

La direcció titular ja va tenir conflictes a una escola de Barberà del Vallès, segons les pròpies exfamílies; ‘Ensenyament ens va ignorar’
RUBÉN ESTÉVEZ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Les famílies de l’Andreu Castells continuen amb el que s’ha convertit ja en una lluita veïnal pel dret a l’educació en aquesta escola de Can Rull. Un mes després, no abaixen la guàrdia. I és que encara esperen per part del Departament d’Educació que no donin a l’equip directiu cap possibilitat per tornar al centre, un cop els facultatius determinin l’alta de les baixes que van agafar-se, recentment, en bloc.

Després de rebre el suport d’antics docents de l’escola, quatre manifestacions a Via Alexandra, un ple municipal i diverses reunions amb Educació, l’alcaldessa Marta Farrés i els regidors de diverses formacions polítiques, el full de ruta per aquesta Associació de Famílies d’Infants es preveu llarg, malgrat el desgast que els suposa, en converses amb el Petit Sabadell.

De cara al divendres, està previst que es concentrin a les portes de la seu comarcal de Serveis Territorials (17.00), per tractar d’aconseguir que Educació posi mesures sobre la taula, després que Inspecció assumís la direcció de l’escola i el Departament establís un nou equip directiu conformat per docents del centre. D’altra banda, les famílies estudien portar una moció al Ple municipal de febrer, amb l’objectiu que els grups municipals preguin partit en el conflicte davant les mancances que, asseguren, han patit en els darrers anys.

Com va avançar durant la primera concentració la presidenta de l’AFI de l’Andreu Castells, Montse Plana, un grup de exfamílies de l’escola Marta Mata, ubicada a Barberà del Vallès, es va assabentar del seu cas per la televisió. Això va impulsar a aquests barberencs a escriure un comunicat dirigit als pares i mares d’aquesta escola de Can Rull, que, textualment, no s’ho van creure quan van veure els noms que conformaven l’equip directiu; la directora, Raquel Pérez, havia estat la cap d’estudis en aquell centre entre els anys 2009 i 2013, al mateix temps que la cap d’estudis de l’Andreu Castells era aleshores a la direcció.

L’escola Elisa Badia a Barberà, on aleshores estudiaven els alumnes del Marta Marta a l’espera de la construcció de la nova escola, que no va enllestir-se fins al 2014 | © Arxiu

Aquest mitjà ha pogut parlar amb una de les signants d’aquell escrit, qui assenyala el Departament d’Educació com la responsable final d’haver ignorat el volum de queixes que la seva escola va arrossegar aquells quatre anys, fins a impulsar una recollida de signatures que també demanava, com ara, la dimissió de totes dues. L’acció va ser signada pel 84% de les famílies que aleshores conformaven el centre, el que va fer que l’actual cap d’estudis del centre sabadellenc decidís no revalidar el seu càrrec al Marta Mata.

Abans d’arribar a aquest límit, les famílies afirmen que en el moment que va estrenar-se aquell equip directiu varen ser prudents, ja que la seva arribada va coincidir amb el trasllat provisional de l’alumnat a l’escola Elisa Badia, sent així fins que el seu nou edifici estigués construït, el 2014. Però la situació, recorda, no feia més que empitjorar amb el pas dels anys.

Un cop l’actual cap d’estudis va plegar, les exfamílies assenyalen que, com a conseqüència, Pérez també marxaria de l’escola, tot i que va tenir la intenció de quedar-se amb la cadira de l’acomiadada, refermen, però Inspecció no s’ho hauria permès davant aquell context de tensió. Anys després, lideraria el projecte educatiu a l’Andreu Castells, coincidint per segon cop amb l’antiga directora, ara en qualitat de coordinadora.

Des de la compareixença a l’escola de la directora de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Maite Fons, qui va recalcar en aquell moment el fet que no es deixaria “sols a ningú”, res nou se sap sobre l’equip directiu anterior a la gestió interina. Hores després que Fons es pronunciés als mitjans, van emetre un comunicat en el qual Pérez justificava la seva baixa laboral per “l’assetjament públic, i també mediàtic” per part de les famílies de l’Andreu Castells, a més de reprovar l’actitud del Departament d’Educació, dels quals creia no haver rebut cap suport davant “l’esforç i la professionalitat que sempre han caracteritzat les nostres decisions”. Des de l’Ajuntament també esperen que Educació resolgui el conflicte tan aviat com es pugui davant una espera que sembla, a hores d’ara, interminable.

Les notícies més vistes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...