Publicitat

“A mi no m’ha fet pessigolles, ni mal, ni m’ha picat…”

El CAP Concòrdia ha acollit aquest cap de setmana la primera tanda de vacunació pediàtrica per a nens i nenes de la ciutat i municipis propers
El punt de vacunació pediàtrica de Sabadell, al CAP Concòrdia, diumenge passat | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Gairebé un 10 per cent dels infants de Sabadell d’entre 5 i 11 anys ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra el covid-19 després que aquest cap de setmana el CAP Concòrdia hagi acollit les primeres sessions de vacunació pediàtrica adreçades a aquest col·lectiu. En concret i segons el portal dadescovid.cat, un 9,8 per cent dels infants de Sabadell ja està vacunat de la dosi inicial, mentre que un 0,8 per cent ja disposa de la pauta completa (perquè ja s’havien vacunat amb anterioritat al pertànyer a col·lectius vulnerables o perquè ja han passat la covid i només se’ls administra una dosi). Al global del Vallès Occidental, el percentatges baixa fins el 9 per cent mentre que al global de Catalunya és del 7,5 per cent.

L’activitat d’aquest cap de setmana al CAP Concòrdia ha estat constant però sense aglomeracions. Hi han passat nens i nenes, tant de Sabadell com de poblacions del voltant com Castellar o Sant Quirze, amb el mateix protocol que en la vacunació d’adults, és a dir, la punxada i quinze minuts d’espera abans de poder tornar a casa. Se’ls administra la vacuna de Pfizer en una dosi pediàtrica (10 micrograms) —que equival a un terç de la dels adults— independentment de l’edat.

Elogis unànimes al personal sanitari

A fora del CAP molts pares, mares o avis i àvies esperant (els nens entraven amb un progenitor) i moltes abraçades i ànims a la sortida. I, també cal dir-ho, elogis generalitzats a l’organització i al tracte dels professionals sanitaris cap als nens i nenes. “Ha estat molt ràpid, amb molta amabilitat i molt bona atenció”, resumia diumenge al matí, l’Ángeles, de Castellar, que va anar a vacunar la seva filla Joana. A la Joana li fan respecte les punxades i es va marejar una mica, però “ara ja estic bé”, deia poc després. “Els petits i petites estan molt conscienciats del tema, ho entenen perfectament i fins i tot observen les mesures de precaució millor que els adults“, explica l’Ángeles.

“A mi no m’ha fet ni pessigolles, ni mal ni m’ha picat”, resumia l’experiència, a la sortida, l’Arnau, que es va anar a vacunar amb els seus germans Pol i Lucía. “Jo li he agafat la mà al papa, per si de cas“, explicava el Pol. “Estan molt informats de tota la situació i del que podem fer tots plegats per intentar solucionar-ho, així que no hem tingut cap dubte sobre la vacunació“, deia l’Albert, el seu pare.

Al Xavier, en canvi, al principi vacunar-se li feia “una mica d’angúnia”. “Però ara ja està“, deia alleujat, un cop fora del CAP. “Teníem molt clar que s’han de vacunar els nens igual que ho hem fet els adults per intentar passar això el millor possible”, afegia la Palmira, la seva mare. “Ens feia una mica de neguit la punxada, però la veritat és que les noies ho han fet molt be i està molt ben organitzat, de forma que no hi ha hagut cap problema“, concloïa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...