Publicitat

L’Escola del Sol es traslladarà a un nou emplaçament abans de final de curs

El centre ocuparà un edifici ecosostenible de nova construcció al carrer Escola Pia, amb 22 noves aules, un gran pati, un auditori polivalent i una sala d’experimentació, entre d’altres.
El casal que l’Escola del Sol fa servir actualment per als cursos d’Infantil, al carrer Sant Pau | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Escola del Sol, una de les escoles concertades més veteranes de Sabadell, estrenarà un nou edifici abans que finalitzi l’actual curs escolar. El centre, que ara com ara funciona amb dues seus (al carrer Sant Pau per als cursos d’Educació Infantil i al carrer migdia per a l’Educació Primària), s’instal·larà en un edifici de nova construcció al carrer Escola Pia 27-39, segons ha confirmat Carlos Aparicio, responsable del Grup Ramar, que gestiona l’escola des de 1996. El trasllat està previst, pel segon trimestre del 2022, probablement durant el mes d’abril i aprofitant l’aturada escolar de la Setmana Santa.

L’operació acabarà amb la incertesa que ha provocat entre la comunitat escolar el fet que el casal que l’Escola del Sol ocupa al carrer Sant Pau en règim de lloguer estigui en venda i, a més, “suposarà una millora del funcionament del centre perquè disposarà de més espai, instal·lacions més modernes i no estarà dividida en dues parts“, explica Aparicio.

El trasllat, que es va explicar a les famílies en una reunió celebrada dijous a la tarda a l’Espai Cultura Sabadell, no suposarà l’obertura de noves línies ni canvis en el personal docent i de serveis. “És a dir, l’Escola del Sol continuarà sent un centre petit, familiar i proper, per bé que en un context en el qual podrà desplegar millor el seu projecte pedagògic”, sintetitza el portaveu del Grup Ramar. Actualment, l’Escola del Sol és d’una línia.

Edifici ecosostenible

La nova Escola del Sol estarà ubicada en un edifici ecosostenible i energèticament eficient. La il·luminació, per exemple, es realitzarà mitjançant leds que s’adapten a la lluminositat procedent de l’exterior. Hi haurà 22 noves aules, serveis de calefacció, ventilació, seguretat i megafonia centralitzats; un pati de mil metres quadrats i un auditori polivalent, a més d’un laboratori i sala d’experimentació de 100 metres quadrats, entre d’altres.

“Tot plegat garanteix la continuïtat i la identitat de l’Escola del Sol, obrint una nova pàgina en la qual podrem potenciar el seu projecte”, diu Carlos Aparicio. A més, en la nova ubicació, el centre quedarà integrat en l’àmbit geogràfic de Ramar 2, amb qui té llaços de continuïtat de Primària a Secundària; i amb Ramar FP (l’antiga Acadèmia Taulé Viñas), de forma que hi haurà una oferta educativa “entre els 3 i els 20 o 21 anys” en un mateix punt de la ciutat.

Abans del trasllat, es realitzaran jornades de portes obertes al nou edifici per presentar-lo tant a les famílies com als veïns i veïnes. “Tot plegat no seria possible sense la confiança de les famílies, l’equip de l’Escola del Sol i la col·laboració dels propietaris dels espais on fins ara està ubicada per les facilitats que han posat per poder fer aquesta transició cap a les noves instal·lacions de manera ordenada” conclou Aparicio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...