Publicitat

LaSala inicia la nova temporada amb l’objectiu d’anar “més enllà de l’exhibició”

El Centre de Creació d’Arts per a les Famílies amb seu a Sabadell complementarà la seva programació amb tallers, residències i projectes internacionals
‘Frank’, una producció del Teatre Lliure, que es podrà veure a la programació de laSala el proper octubre | (c) Teatre Lliure
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El Centre de Creació d’Arts per a les Famílies laSala, l’únic d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya i que té la seva seu a Sabadell, vol “anar més enllà de l’exhibició d’espectacles” aquesta temporada, explica la seva directora Eulàlia Ribera. Aquesta voluntat es plasmarà en el projecte #lasala360 que, a més de funcions familiars i escolars, estendrà l’activitat de l’entitat més enllà dels escenaris i fent xarxa amb diferents agents socials com les escoles, els instituts, les Biblioteques Municipals de Sabadell (BiMS) o els diferents recursos locals d’acció social, entre d’altres.

“Vam estar tot l’any passat treballant una xarxa que ara comença a donar els seus fruits i que ens permetrà aquesta activitat de 360 graus”, explica Ribera. Tot plegat serà possible, en bona mesura, per la creació, a l’equip de laSala, d’una figura de mediació cultural, “encarregada de trencar els nostres propis murs i buscar sinèrgies amb l’entorn”. D’aquesta feina se n’ha encarregat Helena Cabo per qui tot plegat no fa més que “constatar que tots ens necessitem a tots, de forma que treballar junts no fa res més que millorar els resultats i demostrar el poder transformador de l’art“.

A la pràctica, #laSala360 implicarà que, a més de les representacions familiars i escolars l’activitat del centre inclourà accions de pre i post funcions, una nova línia de col·laboració amb les BiMS, la consolidació de la feina que ja s’ha realitzat amb l’Institut Ca n’Oriac i l’exploració de nous espais on mostrar les creacions dels artistes, com, sense anar més lluny, la plaça del Pi de Ca n’Oriac, on aquest proper dissabte (21.00) es podrà veure l’espectacle En tierra de nadie, de la companyia Da.Te Danza, que aquests dies s’està acabant de preparar a la seu de laSala a la ronda Roureda.

Una altra de les novetats derivades de la xarxa teixida per laSala serà la participació de Sabadell en el programa Perspectives, que el Teatre Lliure i la Diputació de Barcelona han posat en marxa per apropar l’activitat del Lliure més enllà de Barcelona. Això permetrà veure a la ciutat l’obra Frank, una adaptació del conte de Ximo Abadía que explica als infants la història del dictador espanyol Francisco Franco. La funció (el 8 d’octubre, 18.00) s’acompanyarà del taller Petites crítiques, pensat per apropar el món de la critica teatral als més petits.

18 propostes

Així les coses, la programació de laSala per a aquesta tardor inclou 18 propostes entre espectacles i tallers, que es portaran a terme tant a l’escenari del centre a Ca n’Oriac com a d’altres espais com la Biblioteca del Nord, la Biblioteca de Ponent, els Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell o l’Estruch Fàbrica de Creació, entre d’altres. Part d’aquestes propostes formen part del Festival elPetit, que aquest any celebrarà el seu 18è aniversari. Per a les escoles hi ha 19 propostes previstes des d’ara i fins el mes de maig de 2023. L’oferta escolar fins al desembre està pràcticament exhaurida.

Els altres grans àmbits de treball de laSala són les residències artístiques i, des de fa uns anys, els projectes internacionals. En el primer dels casos, aquest centre de creació sabadellenc serà l’espai en què es crearan, en part, espectacles com Sense Lluna, de la companyia sabadellenca Samfaina de Colors; Mimesis, dels asturians Zig Zag Danza o En tierra de nadie, de Da.Te Danza, entre d’altres.

LaSala també participarà, juntament amb tretze socis, en el programa internacional Babel, per investigar els processos de comunicació i diàleg intercultural en l’àmbit de les arts escèniques per a audiències joves. Aquest projecte s’afegirà als dos ja en marxa i en els quals també participa: l’anomenat Interstice, que aprofundeix en la relació entre les arts i l’educació —les conclusions es presentaran durant elPetit 2022— i Community Impact, que analitza l’impacte de les arts en la salut cultural dels barris. El centre sabadellenc hi participa al costat de partners com la UAB, les universitats de Bath, Bolonya i Stavanger o institucions d’Escòcia, França i Holanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...