Publicitat

S’acaba la quarantena per les extraescolars de risc mitjà i baix de contagi

El protocol només exigirà confinament a les activitats d’alt risc com el bàsquet i per les persones no immunitzades
La natació està considerada com a extraescolar de baix risc | (c) Petit Terrassa
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El nou protocol de les activitats extraescolars ha establert una divisió en tres tipus segons impliquin més o menys contacte físic i s’actuarà segons aquest criteri. Les quarantenes es restringiran només als contactes estrets no immunitzats de les activitats extraescolars d’alt risc.

No hi haurà aïllament per a la resta, però el Govern demana als participants que vigilin l’aparició de símptomes i si n’hi ha, facin quarantena d’una setmana.

El protocol conegut aquest dijous s’aplica a totes les activitats educatives fora de l’horari lectiu (extraescolars, lleure, socioeducatives i esportives) que fan infants i joves d’entre 3 i 18 anys.

Aquestes són les activitats extraescolars d’alt risc i les mesures

Són aquelles que hi ha un contacte físic estret amb molta possibilitat de produir aerosols. Són les de bàsquet, handbol, rugbi, futbol sala, hoquei patins, arts marcials, grups de castellers, lluita/boxa, waterpolo

El cant coral o tocar instruments de vent també estan inclosos ja que augmenten les possibilitats d’expulsar gotes respiratòries.

Així, la quarantena està prevista només per als positius a les activitats d’alt risc i solament per als contactes estrets sense immunització. En cas de positiu dins del grup constant (l’equivalent al grup bombolla de classe, en aquest cas integrat pels participants i el monitor o educador) només faran quarantena aquells que no estiguin immunitzats. Les persones no immunitzades són les que no tenen la pauta completa de la vacunació i en cas que hagin passat la Covid-19, ha de ser en els últims tres mesos.

L’Executiu demana que les persones immunitzades de contacte estret redueixin les trobades socials i facin quaranta si pateixen símptomes durant una setmana.

Cap aïllament per als contactes estrets d’extraescolars de mig i baix risc

El nou protocol dictat aquest dijous ha marcat les activitats de mig i baix risc les que impliquen un contacte físic esporàdic, a distància o activitats amb un to de veu normal. Les de risc mitjà són futbol, hoquei herba, voleibol, llenguatge musical, teatre, natació sincronitzada, dansa, idiomes, classes de repàs o grups d’esbarjo.

Les de risc baix són esports de raqueta (tenis, ping-pong, bàdminton), atletisme, escalada, gimnàstica artística i rítmica, natació, arts plàstiques, classes d’informàtica, de robòtica, d’instruments que no siguin de vent, escacs o sortides a la natura sense pernoctació.

En aquest cap, els contactes estrets no seran aïllats, inclosos els immunitzats. En cas que la simptomatologia sigui moderada o greu, cal posar-se en contacte amb el CAP.

I si es detecten 5 casos o més?

Si es detecten 5 casos positius al mateix grup extraescolar, es considerarà brot epidèmic. Aleshores, les decisions les prendrà de forma individualitzada el Servei de Vigilància Epidemiològica responsable del brot.

Si aquest ‘brot epidèmic’ succeeix en un extraescolar de baix o mig risc, no es consideraran contactes estrets, sinó que se’ls recomanarà que controlin l’aparició de símptomes durant 10 dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...