Publicitat

Sabadell instal·la el primer parc infantil reciclat de Catalunya

Es troba a la plaça Primer de Maig de Can Puiggener i servirà per comprovar la viabilitat del model en vistes a estrendre’l a d’altres punts de la ciutat
El tobogan reciclat del parc Infantil del Primer de Maig | (c) Ajuntament de Sabadell
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La plaça del Primer de Maig del barri de Can Puiggener és la primera que disposa d’un parc infantil reciclat de Catalunya. L’Ajuntament de Sabadell ha impulsat la construcció d’aquesta zona jocs per a la infància construïts amb residus marins recuperats i reciclats, com xarxes de pesca i envasos. A càrrec de l’empresa Kompan, la instal·lació ha comportat una inversió de 12.499,90 euros.

Per l’alcaldessa Marta Farrés aquesta actuació posa l’accent en l’economia circular i la igualtat d’oportunitats: “No volem un Sabadell a diferents velocitats. La millora de l’espai públic garanteix la igualtat d’oportunitats i sempre des de l’economia circular“. Es calcula que un parc d’aquestes característiques redueix la petjada de carboni en un 80 per cent, segons Carlos López, comercial de Kompan .

Estrenat ja fa més d’una setmana, veïns i veïnes de totes les edats juguen i gaudeixen d’un nou espai lúdic al punt més concorregut de Can Puiggener. Els nous motlles i tobogan resisteixen i s’ajusten a les necessitats d’un parc infantil corrent, però amb l’avantatge que la seva construcció és sostenible. El membre de l’Associació de Veïns del barri Juan Flores celebra l’èxit del parc: “Estem molt contents. Els nens i nenes es passen tota la tarda aquí fent ús de la instal·lació“.

Des de l’any 2014, l’empresa Kompan ha centrat la seva producció en la sostenibilitat. El procés de fabricació consisteix a fer una recollida dels residus de l’oceà i també de menjadors i hospitals (com envasos alimentaris, bosses i xarxes de pesca) i transformar-ho en puntals i en panells de jocs. El nou parc infantil de la plaça Primer de Maig servirà per comprovar la viabilitat del model, en vistes a aplicar-lo a d’altres punts de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...