Publicitat

La millor cursa de Sabadell

La primera cursa adaptada de la ciutat per a infants i adolescents amb mobilitat reduïda aplega una setantena de participants
Part dels participants, en la foto de família final de la cursa | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
marcsabater@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

La millor cursa de Sabadell s’ha celebrat aquest matí de diumenge al Centre. Malgrat l’intens fred, una setantena de infants i adolescents amb mobilitat reduïda han pres part en la primera cursa adaptada que es fa a la ciutat. L’Associació Esportiva Cinc Quilòmetres, que organitza la també exitosa Sabadell corre pels Nens, l’ha organitzada al Passeig Manresa seguint la crida que la barcelonina Noemí Font va fer fa uns mesos a Twitter davant la negativa d’algunes empreses a organitzar una prova d’aquestes característiques.

Els organitzadors ja pensen en una segona edició que “es farà en una època amb una millor meteorologia”, avançava Toni Valverde, artífex de la iniciativa. “Aquest cop ho hem muntat tot plegat molt ràpid, en només dos mesos, però ens ha servit per veure coses que podem millorar i una d’aquestes, evidentment, es fer la cursa en una època més agradable pel que fa al temps”, ha afegit.

Malgrat això, Valverde ha agraït els participants, els voluntaris i els espectadors que, desfiant els menys de 10 graus, han permès tirar endavant la cursa i, sobretot, han donat suport als corredors. “Tot plegat no cridava a la participació, però estic segur que els nens i nenes han notat l’escalf de tots plegats al passar per la línia de meta i d’això es tractava”, valora.

De tot Catalunya

Els 70 participants procedien de tot Catalunya. Hi ha hagut corredors i corredores de Sabadell, naturalment, però també de Barcelona, Girona, Tarragona, Sentmenat o Caldes de Montbui, per exemple. Cadascú podia triar la distància més adequada, amb un màxim de 60 metres, i les sortides s’han anat donant individualment des de les deu del matí.

L’objectiu dels organitzadors era donar visibilitat a aquesta realitat, conscienciar sobre la necessitat de suprimir barreres (no només arquitectòniques) i reivindicar més atenció als d’infants i joves amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, Valverde ha aprofitat l’ocasió per demanar a l’Ajuntament de Sabadell —”no només a l’equip de govern sinó a tots els grups municipals”— que “treballin per posar més parcs infantils adaptats i organitzar més activitats” per a aquest col·lectiu. “No pot ser que una ciutat com Sabadell només tingui una àrea infantil adaptada i no pot ser que l’oferta d’extraescolars deixi aquests infants al marge”, conclou.

L’Associació Esportiva Cinc Quilòmetres ja treballa en la cinquena edició de la cursa Sabadell corre pels nens, que es portarà a terme a finals de maig del 2022 després de dos anys en blanc a causa de la pandèmia. Com ja es va anunciar al seu dia, poques setmanes abans de confinament, la prova servirà per recaptar diners per al servei de cures pal·liatives pediàtriques de l’Hospital Parc Taulí.

Comentari

  1. Bones iniciatives. Això diu molt d’una ciutat i qui diu que “el món és una merda”, “que només compta el anar primer”, també veus pares il·lusionats, i infants riallers i motivats. Moments feliços, això és el que compta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...