Publicitat

La Mulassa i els Cavallets s’afegeixen a la cultura popular de Sabadell

Les dues noves figures s’han presentat en un acte a la plaça Sant Roc, apadrinades per la Mulassa i els Cavallets Cotoners de Barcelona
La Mullassa de Sabadell en la seva estrena a la plaça Sant Roc | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Sabadell ja té Mulassa i Cavallets, dues noves figures a afegir al bestiari de la cultura popular local. Aquestes noves incorporacions s’han batejat avui diumenge 31 de juliol en un acte a la plaça Sant Roc coincidint amb la diada de Sant Feliu i, per tant, amb la data en què se celebrava la Festa Major de Sabadell tradicionalment. La Mulassa ha nascut per iniciativa de l’associació Encultura’t mentre que els Cavallets els ha impulsat l’Esbart Sabadell Dansaire. A partir d’ara s’incorporaran al Seguici Inaugural de la Festa Major, al Seguici de Vigilia de l’Aplec de la Salut i a diferents celebracions i cercaviles tradicionals de la ciutat.

“El dia d’avui marca el final d’un projecte que hem fet amb molta il·lusió i esforç i l’inici del camí de creixement de l’Esbart i de la riquesa patrimonial de la ciutat“, ha resumit la presidenta de l’Esbart, Lídia Orobitg. Els Cavallets de Sabadell s’han estrenat apadrinats pels Cavallets Cotoners de Barcelona, propietat de l’Esbart Català de Dansaires; i amb la presència del Ball de Cotonines de Vilanova i la Geltrú. Es tracta de vuit cavallets de medul·la la construcció dels quals s’ha finançat a través d’una campanya de micromecenatge. Van acompanyats d’una música composada pel sabadellenc Tomàs Manyosa.

Per la seva banda, la Mulassa de Sabadell acompanyarà a partir d’ara el Lleó de Sabadell, que Encultura’t va presentar fa un any i que ha presidit l’acte d’aquest vespre. La seva padrina ha estat la Mulassa de Barcelona, mentre que la Mulassa de Mataró ha actuat com a testimoni del bateig. El president de l’entitat impulsora d’aquesta nova bèstia, Jordi Garcia, ha lamentat que tant a la presentació de fa un any del Lleó com a la d’avui no hi hagi assistit l’alcaldessa Marta Farrés. “Ens dol perquè estem fent feina per Sabadell i creiem que hauria de ser aquí“, ha dit. “Però en canvi podem estar orgullosos del nostre regidor de Cultura, que no falla mai”, ha afegit.

Carles de la Rosa, titular de Cultura, ha aclarit que, a més de com a regidor, hi era en representació de l’alcaldessa i ha remarcat l’esforç que les dues entitats han fet per poder crear aquestes dues noves comparses festives, especialment perquè “ho han aconseguit en un context molt advers, a causa de la pandèmia”. De la Rosa s’ha felicitat de la vitalitat de la cultura popular catalana a la ciutat, que en els últims anys ha incorporat l’Àliga de Sabadell, la Víbria de Sabadell, el Lleó, una colla de galejadors i una figura que representa un llop amb pell de xai impulsada per l’Associació de Veïns de Covadonga i que encara no té nom. Es va presentar la setmana passada aprofitant la festa major del barri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...