Publicitat

Creix la demanda de plaça a les escoles bressol municipals de Sabadell

La gratuïtat de P2 anunciada per la Generalitat podria haver fet que la demanda superi l’oferta, de forma que 200 famílies han quedat en llista d’espera
L’escola bressol municipal Creu Alta, una de les que ha registrat una major demanda | (c) Petit Sabadell
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La Generalitat va anunciar el febrer diverses modificacions pel curs 2022-23, entre les quals la gratuïtat del curs Infantil 2, o P2, a les escoles bressol municipals del Catalunya. Davant aquesta mesura, l’Ajuntament de Sabadell va oferir un centenar de places més per a alumnes de 2 anys als centres sabadellencs. Però sembla que la mesura no ha sigut suficient.

En concret, la plaça de Sant Roc ha ofert 790 places lliure repartides en dotze escoles bressol públiques (onze de titularitat municipal i una de la Generalitat). En total, s’han rebut 993 sol·licituds de preinscripció, 207 més que el curs anterior. Conseqüentment, l’oferta existent no ha pogut absorbir la forta demanda i 203 famílies, un 20 per cent dels sol·licitants, han quedat en llista d’espera.

Segons la documentació aportada pel Raúl Miranda, pare d’una família afectada, la majoria de centres que s’han quedat sense places pertanyen al centre i al nord de Sabadell. Les escoles bressol municipals Vapor Buxeda, Creu Alta i Can Llong són les tres amb més famílies en llista d’espera amb 101, 64 i 46 respectivament.

Miranda, pare de dos infants d’un i tres anys, es mostra indignat amb la situació: “He preinscrit la meva filla per a P1 al Vapor Buxeda i ens hem tornat a quedar sense plaça. És inacceptable la situació i no ens donen solucions“. El Raúl ja va intentar inscriure el seu fill gran al mateix centre i el resultat va ser el mateix: va haver de portar-ho a una escola bressol privada. “Tenim molt poques esperances de poder accedir a la pública” assenyala amb frustració.

El conjunt dels centres públics de preescolar de la ciutat ofereix 1.214 places, de les quals 424 ja estan ocupades per alumnes que ‘passen’ de curs. Per al nou curs, s’han creat sis grups més, amb 106 noves places. L’atorgament de places s’ha fet “vetllant per la veracitat de la puntuació derivada de la proximitat del domicili familiar“, assenyalen fonts municipals. “En els casos que s’ha comprovat el frau de padró, l’alumnat perd els punts de prioritat i en conseqüència la plaça escolar assignada”, afegeixen-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...