Publicitat

FESTA MAJOR 2022

La Joventut de la Faràndula obre la Festa reivindindicant el valor del teatre i la cultura

El grup de teatre infantil sabadellenc omple l’Ajuntament amb els seus personatges més entranyables en un pregó escenificat
El balcó de l’Ajuntament ple de personatges farandulers, a més de regidors i regidores | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El grup de teatre infantil sabadellenc Joventut de la Faràndula ha reivindicat el valor del teatre i de la cultura com un actiu de ciutat en el pregó amb el qual ha obert, aquesta nit, la Festa Major 2022. La formació, que aquesta temporada celebra el 75è aniversari i acaba de rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria, ha plantejat un pregó escenificat barrejant realitat i ficció i en el qual, com no podia ser d’altra manera, han aparegut els seus personatges més entranyables, des del Peter Pan, el Pinotxo o el Massagran fins els imprescindibles Lluquet i Rovelló d’Els Pastorets, el seu buc insígnia.

El discurs l’ha obert Anna Vidal, presidenta farandulera, amb la intenció de fer un pregó a l’ús, però ràpidament l’han interrompuda els personatges que han aparegut tant al balcó de l’Ajuntament com a les finestres laterals. Tots plegats han explicat breument la història de la formació i han reclamat que es doni més valor al teatre amateur de la ciutat i a la cultura en general, demanant que tant els grups com “els que seuen al saló de plens” s’arremanguin i es posin a treballar. També han tingut un record pel Teatre El Ciervo, que celebra el seu centenari, i el Teatre Sant Vicenç, que aquest Nadal celebrarà 80 anys de Pastorets. En clau més reinvindicativa s’han preguntat què passarà amb el Teatre del Sol i han recordat el valor dels teatres autogestionats com la Quartera, la Bàscula o L’alternativa.

El pregó no ha oblidat que Sabadell serà Capital de la Cultura Catalana l’any 2024 i ha inclòs, també, un homenatge a totes les persones que fan possible una producció teatral, en especial les cosidores i encarregades del vestuari, però també els tècnics o els responsables de l’atrezzo, entre d’altres.

Com sempre, la plaça de Sant Roc s’ha omplert de gom a gom per seguir el pregó. I els espectadors s’han fet notar especialment quan el discurs ha fet referència al projecte Sabadell Surf City, que preveu la construcció d’una piscina d’onades a l’Anella Esportiva de Sant Oleguer, moment en que una xiulada general ha mostrat el rebuig que genera aquesta iniciativa.

El pregó s’ha acabat amb l’espectacle Pell de Paper, un espectacular mapping a la façana de l’església de Sant Fèlix a partir del material històric de la Festa Major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...