Publicitat

Les activitats de la Fundació 1859 Caixa Sabadell recuperen to després de la pandèmia

Més de 107.000 persones han passat aquest any per l’Espai Cultura o l’Espai Natura, amb els tallers escolars i pedagògics com a ‘punta de llança’ de l’entitat
L’exposició permanent ‘La ciència del joc’, una de les activitats de la Fundació | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Un total de 107.830 persones han passat aquest curs per les activitats organitzades per la Fundació 1859 Caixa Sabadell tant a l’Espai Cultura Sabadell (78.500 persones) com a l’Espai Natura Sabadell (29.330 persones). Aquest balanç constaten el progressiu retorn a la normalitat d’aquests dos equipaments després de la pandèmia de covid-19 que va comportar, lògicament, una notable disminució de participants als tallers escolars i familiars, les visites a les exposicions, a la granja de la Masia de Can Deu, al Museu de la Vida al Camp o a programacions com el cicle de cinema d’animació o el Fresc Festival, entre d’altres. Respecte del curs anterior, marcat per la situació sanitària, l’Espai Cultura ha doblat els participants, mentre que en el cas de l’Espai Natura, l’increment és del 70 per cent.

Els tallers escolars són una de les activitats que més demanda tenen als dos centres. En concret, 10.500 alumnes —un 80 per cent dels quals d’escoles de Sabadell— han participat aquest curs als tallers de l’Espai Natura, mentre que 8.400 escolar han participat als talles del centre d’educació mediambiental. En aquest cas, la proporció d’escoles sabadellenques baixa fins al 30 per cent.

“Aquestes propostes pedagògiques, amb temàtiques que van de la robòtica a la vida tradicional al camp s’estan convertint en una opció cada cop més atractiva per a les escoles i centres docents, sobretot en l’àrea de Sabadell”, sostenen els responsables de la Fundació, que ofereix un total de 57 tallers. “Això suposa, per exemple, un 16 per cent de les ofertes del programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell”, afegeixen.

Novetats per al proper curs

La Fundació ja té a punt noves propostes per al curs 2022-23. Entre aquestes destaca el taller Finnelis, l’economia a casa, basat en el joc creat per l’equip de l’empresa sabadellenca Kidnelis i l’Institut d’Estudis Financers. L’activitat, que es portarà a terme a l’Espai Cultura, aproparà el món de les finances i la gestió econòmica als més petits, aprenent a tractar amb els diners de forma conscient i responsable. També s’estrenarà un taller matemàtic dedicat a Pitàgores, una nova proposta audiovisual basada en la cineasta Alice Guy i la realització d’un curtmetratge o un taller dedicat a les dones científiques més destacades del la història, entre altres.

A l’Espai Natura el repte per al nou curs passa per consolidar la nova línia d’activitats pedagògiques de sostenibilitat que s’han afegit recentment a les tradicionals d’aquest equipament, basades en el coneixement del món rural tradicional, el bosc mediterrani i la granja. A les actuals activitats sobre les energies renovables i els residus se n’hi aniran afegint de noves en futurs cursos escolars.

Una altra de les grans apostes de la Fundació per al proper curs és la cessió i lloguer d’espais. En el cas de l’Espai Cultura, ubicat al centre de Sabadell, l’equipament compta amb diverses dependències preparades per acollir tot tipus d’actes i activitats. Hi destaquen els tres auditoris, amb un aforament d’entre 44 i 384 localitats, així com l’amfiteatre, conegut per ser la ubicació central del Fresc Festival i amb una capacitat per a 274 persones. També hi ha aules polivalents i sales d’exposició.

L’Espai Natura Sabadell ofereix la possibilitat de llogar diferents espais interiors i exteriors de la masia de Can Deu per a la celebració d’actes, amb aforaments d’entre 30 i 100 persones. Les entitats i particulars també poden llogar l’espai del Bosc de Can Deu per a la realització d’activitats esportives i culturals.
Per a completar aquesta oferta, la Fundació 1859 Caixa Sabadell disposa també del seu edifici modernista, ubicat al carrer Gràcia, i que compta amb diversos salons de gran format perfectes per a recepcions o actes a peu dret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...