Publicitat

El curs es reinicia després de les vacances de Nadal amb canvis en el protocol covid

Els grups només hauran de confinar-se en cas que s’hi detectin 5 positius en 7 dies i els alumnes amb pauta completa no faran quarantenes
El punt de vacunació infantil a Sabadell, al CAP Concòrdia | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

El curs escolar es reprèn aquest dilluns després de les vacances de Nadal en plena sisena onada de la pandèmia de covid-19 i amb canvis amb el protocol que les escoles hauran de seguir quan es donin casos positius a les aules. El més destacat és l’aplicació a Primària del procediment de quarantenes que fins ara s’aplicava a Secundària, de forma que els alumnes que tinguin la pauta completa de vacunació no s’hauran de confinar en cas que a la seva classe es detectin casos de coronavirus.

Aquesta mesura es deriva de l’aplicació a Catalunya del document aprovat la setmana divendres per la Comisión de Salud Pública del govern espanyol i els Departament d’Educació i de Salut de la Generalitat han oficialitzat avui diumenge. El proper dimarts se n’informarà als responsables dels centres educatius a través d’una reunió telemàtica.

A grans trets, el nou protocol implica l’eliminació de les quarantenes escolars de forma generalitzada. A educació Infantil i Primària només es confinaran els grups en els quals hi hagi cinc o més alumnes que hagin donat positiu —o un 20 per cent dels alumnes— en un període de set dies. Però fins i tot en aquest cas, els alumnes immunitzats podran esquivar el confinament.

Els alumnes immunitzats són aquells amb la pauta completa de vacunació o bé els que hagin estat positius en els darrers tres mesos. La mesura s’aplica en base al procés de vacunació pediàtrica dels 5 als 11 anys. Un procés que, de totes formes, avança molt lentament. A Sabadell, només és el 31 per cent dels nens i nenes d’aquest col·lectiu han rebut la primera dosi i un 2,5 per cent tenen la pauta completa.

Quan hi hagi un positiu al grup de convivència estable s’oferirà i es recomanarà la realització d’un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 des de la detecció. Pels alumnes d’Infantil, el test es realitzarà en un punt centralitzat o en un centre d’atenció primària. Pels alumnes de Secundària, es podrà realitzar a les farmàcies adherides al programa de detecció. Aquesta és una especificitat del protocol català, no recollida al document marc espanyol.

A l’educació Secundària es mantenen els protocols que ja hi havia. L’alumnat immunitzat no haurà de fer quarantena. En canvi, els no immunitzats hauran de confinar-se durant set dies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...