Publicitat

El curs es reinicia després de les vacances de Nadal amb canvis en el protocol covid

Els grups només hauran de confinar-se en cas que s’hi detectin 5 positius en 7 dies i els alumnes amb pauta completa no faran quarantenes
El punt de vacunació infantil a Sabadell, al CAP Concòrdia | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El curs escolar es reprèn aquest dilluns després de les vacances de Nadal en plena sisena onada de la pandèmia de covid-19 i amb canvis amb el protocol que les escoles hauran de seguir quan es donin casos positius a les aules. El més destacat és l’aplicació a Primària del procediment de quarantenes que fins ara s’aplicava a Secundària, de forma que els alumnes que tinguin la pauta completa de vacunació no s’hauran de confinar en cas que a la seva classe es detectin casos de coronavirus.

Aquesta mesura es deriva de l’aplicació a Catalunya del document aprovat la setmana divendres per la Comisión de Salud Pública del govern espanyol i els Departament d’Educació i de Salut de la Generalitat han oficialitzat avui diumenge. El proper dimarts se n’informarà als responsables dels centres educatius a través d’una reunió telemàtica.

A grans trets, el nou protocol implica l’eliminació de les quarantenes escolars de forma generalitzada. A educació Infantil i Primària només es confinaran els grups en els quals hi hagi cinc o més alumnes que hagin donat positiu —o un 20 per cent dels alumnes— en un període de set dies. Però fins i tot en aquest cas, els alumnes immunitzats podran esquivar el confinament.

Els alumnes immunitzats són aquells amb la pauta completa de vacunació o bé els que hagin estat positius en els darrers tres mesos. La mesura s’aplica en base al procés de vacunació pediàtrica dels 5 als 11 anys. Un procés que, de totes formes, avança molt lentament. A Sabadell, només és el 31 per cent dels nens i nenes d’aquest col·lectiu han rebut la primera dosi i un 2,5 per cent tenen la pauta completa.

Quan hi hagi un positiu al grup de convivència estable s’oferirà i es recomanarà la realització d’un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 des de la detecció. Pels alumnes d’Infantil, el test es realitzarà en un punt centralitzat o en un centre d’atenció primària. Pels alumnes de Secundària, es podrà realitzar a les farmàcies adherides al programa de detecció. Aquesta és una especificitat del protocol català, no recollida al document marc espanyol.

A l’educació Secundària es mantenen els protocols que ja hi havia. L’alumnat immunitzat no haurà de fer quarantena. En canvi, els no immunitzats hauran de confinar-se durant set dies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...