Publicitat

La Festa Major de Sabadell 2022 recuperarà la normalitat amb 300 actes del 2 al 5 de setembre

El grup de teatre infantil Joventut de la Faràndula protagonitzarà el pregó en l’any que celebra el seu 75è aniversari
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La Festa Major de Sabadell recuperarà aquest any la normalitat després que les dues darreres edicions estiguessin marcades per la pandèmia, amb l’anul·lació del 2020 i les restriccions de l’any passat. La celebració tornarà al seu format habitual amb un programa amb més de 300 activitats, entre les quals les tradicionalment més massives com els grans concerts, les propostes de cultura popular al carrer, la passejada en bicicletes i patins o la fira d’atraccions, entre d’altres. La Festa Major serà del 2 al 5 de setembre.

El grup de teatre infanti i familiar Joventut de la Faràndula serà l’encarregat de donar el tret de sortida de la festa amb el pregó des del balcó de l’Ajuntament. La formació obrirà així els actes de celebració del seu 75è aniversari, una commemoració que ja li ha valgut la Creu de Sant Jordi i que s’allargarà amb diferents activitats durant tota la temporada teatral. El pregó anirà precedit del Seguici Inicial de la Festa i acabarà amb el tradicional espectacle inaugural.

Els plats forts de la Festa Major de Sabadell els protagonitzaran el grup sabadellenc Flashy Ice Cream, el cantant terrassenc Miki Núñez i la cantant barcelonina Suu, que actuaran a l’EspaiConcert de l’Eix Macia les nit de divendres, dissabte i diumenge, respectivament. Una altra cantant reconeguda, Beth, farà un concert, el divendres, a la plaça Sant Roc. En clau familiar, els grans concerts tornaran a concentrar-se a la Font de Can Rull, on hi actuaran Versions per Xics i Reggae per Xics.

En la línia de recuperació postpandèmica, la Festa Major de Sabadell tornarà als seus espais tradicionals. En total hi haurà més d’una desena d’ubicacions principals, a més d’equipaments com el Casal Pere Quart, l’Estruch Fàbrica de Creació o els museus municipals, entre d’altres. Una de les novetats és la incorporació de la plaça del Gas per a balls i concerts de petit format.

La fira d’atraccions i les Barraques de Festa Major es tornaran a ubicar a l’Eix Macià i el Parc Catalunya tornarà a ser l’espai per la fideuà popular de dissabte. La plaça de Frederic Mompou acollirà una mostra d’arts escèniques, amb més d’una vintena de propostes de teatre, dansa, titelles, poesia per a tots els públics. La plaça de Sant Roc es manté com un dels principals escenaris amb nombroses activitats de cultura popular, com la Diada Castellera, els lluïments de la Cercavila o el Ball del Rodet, entre d’altres. A la plaça de la Creu Alta hi haurà diferents propostes de música jove en el marc de la segona edició del SAM Fest (Sabadell Acció Musical). La Cercavila de Festa Major o la Cercavila Infernal tornaran als seus recorreguts habituals.

Cartell de la Festa Major de Sabadell 2022

Pel que fa a les activitats esportives, tornaran les curses infantils, la Cursa Popular o la passejada en bicicletes i patins, entre d’altres. També es potenciarà la Festa del Bàsquet, que es celebrarà a la plaça de la Sardana (Fira Sabadell) el dissabte a la tarda amb activitats per als mes petits, basquet inclusiu i un 3×3 de basquet.

Tot plegat s’ha donat a conèixer avui, coincidint amb l’estrena del cartell de la Festa Major, que porta per títol Destapa la Festa i és obra d’Emma Abella Bandera. Abella ha obtingut el primer premi al concurs organitzat per escollir la imatge de la celebració. Al certamen hi ha pogut participar l’alumnat matriculat el curs 21/22 als ensenyaments reglats de les escoles d’art i/o disseny de Sabadell i també exalumnes graduats en aquests centres el curs 20-21. Igualment hi podien prendre part estudiants de Sabadell matriculats el curs 21-22 a altres escoles d’art. El primer accèssit del concurs ha estat per a Claudia Aragoncillo Victori i el segon accèssit per a Júlia González Piñol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...