Publicitat

Medievàlia torna en versió reduïda als Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

El mercat medieval es farà al Jardí de la Fundació 1859 Caixa Sabadell amb menys parades, demostracions d’oficis i alguns espectacles
Una edició prepandèmica de Medievàlia | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Després que les dues darreres edicions s’haguessin de suspendre a causa de les restruccions per la pandèmia de covid-19, Medievàlia, el Mercat Medieval de Sabadell, tornarà aquest proper cap de setmana al Jardí de l’Espai Cultura Sabadell, al Centre de la ciutat. Tot i que la iniciativa l’organitza l’Associació Amics de Medievàlia, l’anunci d’aquesta nova edició sorpresa l’ha fet avui l’Ajuntament de Sabadell.

Tot i que la informació facilitada per l’Ajuntament indica que Medievàlia 2021 es portarà a terme només dissabte, l’entitat organitzadora ha publicat a les seves xarxes socials un programa d’actes en què la celebració s’estén fins diumenge. En qualsevol cas, es tractarà d’una versió reduïda del mercat medieval sabadellenc que, abans de la pandèmia, s’havia convertit en una de les convocatòries culturals i socials més massiva de la ciutat.

Tant dissabte com diumenge es podrà visitar una petita fira pel que fa al nombre de parades, però amb els continguts habituals com els productes artesanals, les demostracions d’oficis i petits espectacles. Hi haurà accions teatrals a càrrec d’El Ciervo Teatre, espectacles de malabars amb la companyia sabadellenca Malaboig i un taller de cistelleria a l’amfiteatre del recinte.

També s’han programat visites històriques pel cas antic de Sabadell així com visites guiades a la Casa Duran i al Campanar de Sant Fèlix. Per a aquestes activitats, cal fer reserva prèvia trucant al Museu d’Història de Sabadell (93 727 85 55).

En aquesta edició es podrà veure el treball de diferents oficis a través dels seus gremis, posant un èmfasi especial en el gremi dels paraires, que mostraran el procés complet des de la llana al producte tèxtil final. També hi haurà el dels ferrers, on es pot veure treballar la forja; el dels sabaters, un dels primers oficis en agremiar-se i flequers, argenters i fusters.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...