Publicitat

La Passada de Sant Antoni Abat torna a desfilar per Sabadell amb normalitat

Després de dos anys cancel·lada per la pandèmia, més de 70 carruatges i una cinquantena de genets sortiran al carrer per recórrer l’eix central
La Passada d’abans de la pandèmia | (c) Petit Sabadell
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Tot preparat per celebrar demà la tradicional festa de Sant Antoni Abat i la seva imprescindible Passada a Sabadell. Aquest dimarts 17 de gener de 2023 a la tarda, més de setanta carruatges i una cinquantena de genets desfilaran per l’eix central de la ciutat per commemorar el dia del patró dels animals. Després de dos anys cancel·lada per la pandèmia, aquest any l’activitat recupera la normalitat i es desenvoluparà sense restriccions.

Avui, la Germandat de Sant Antoni Abat Colla Vella i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova, les dues entitats que s’encarreguen de mantenir viva aquesta tradició a la ciutat, han acabat d’enllestir tots els preparatius per celebrar Sant Antoni Abat sense estar-se de res. “Tenim molta il·lusió i nervis per tornar a celebrar la festa com fèiem abans de la pandèmia“, explicava la Noemí, membre de la Colla Nova.

Les dues associacions organitzadores han previst diversos actes al llarg de tota la jornada. La majoria són de caràcter intern tot i que al matí (10.00) hi haurà la tradicional benedicció d’animals a la plaça Taulí.

Serà a primera hora de la tarda (17.00) quan s’iniciï el recorregut de la Passada, encapçalada aquest any per la Colla Vella. La desfilada començarà l’Eix Macià i passarà pel carrer de Francesc Layret, la carretera de Prats de Lluçanès, l’avinguda de l’Onze de Setembre, la Via Massagué, el passeig Manresa, el Passeig de la Plaça Major, la plaça del Doctor Robert i Rambla fins a la Gran Via, on els participants giraran cua i tornaran a pujar fins al Passeig Manresa. Es preveu que La Passada s’hagi acabat a les 19.00. Com cada any, la Banda Municipal de Sabadell, entre d’altres, animarà la comitiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...