Publicitat

La Festa Major comptarà amb dos espais de cangur gratuïts i polseres d’identificació per als infants

L’Ajuntament ha volgut fomentar la participació dels pares i mares de famílies i reforçar la seguretat durant les nits de festa
Plantada de Gegants de Festa Major | Petit Sabadell
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

A les portes de la Festa Major de Sabadell, la ciutat està acabant d’enllestir els últims detalls abans del divendres. Enguany, es repartiran 14.000 polseres d’identificació per a infants i com a novetat, s’habilitaran dos espais de cangur gratuït durant el cap de setmana i el dilluns festiu. Aquesta mesura s’emmarca dins el Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat qui ha atorgat 590.000 euros a l’Ajuntament per apostar en iniciatives d’equitat.

Els espais de cangur gratuït volen facilitar la participació de les persones adultes a la Festa Major de manera igualitària mentre els infants gaudeixen a un espai segur i controlat. Aquest servei està adreçat a infants de 3 a 12 anys i estarà disponible en horari de matí (10.00 a 14.00) i de tarda (16.00 a 20.00) durant el cap de setmana i el dilluns festius. Els dos espais estaran emplaçats a l’Edifici de Salut i Acció Social (plaça del Gas, 2) i al Gimnàs Municipal (Pl. Frederic Mompou). Cal reserva prèvia mitjançant el web de l’Ajuntament, però si queden places disponibles, podran gaudir-les el mateix dia adreçant-se presencialment a l’espai. Els pares i mares no podran deixar el seu fill o filla més de 3 hores seguides als espais cangur.

Enguany, l’Ajuntament també ha volgut reforçar la seguretat en tornar la normalitat post-pandèmia i repartirà 14.000 polseres d’identificació per a infants durant la Festa Major. A les polseres, es podrà posar el nom i el número de telèfon dels pares per tal de trobar els pares en cas que es perdin els nens. Es podran recollir a les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) i als punts d’Atenció als nens perduts per Festa Major (a l’Ajuntament) i als punts de serveis preventius (a l’Eix Macià i a la Plaça Major) i a la oficina temporal de la Policia Municipal per Festa Major, situada a l’Eix Macià amb la cantonada del carrer Pi i Margall.

El transport unit per garantir els desplaçaments segurs

Aquestes mesures s’inclouen dins el dispositiu de la campanya Per una Festa Major sense violències masclistes ni lgtbifòbiques. Només sí és sí. El transport també jugarà un paper protagonista durant les nits de Festa Major i els busos dels Transports Urbans de Sabadell (TUS) i els taxis col·laboraran en la campanya.

Els busos faran parades intermèdies durant la nit (a partir de les 20.00), sempre que la petició no alteri la ruta de la línia. La persona podrà escollir el punt més segur per fer la parada. Cal recordar que les nits de la Festa Major les línies N1 (Espronceda – Ca n’Oriac – Can Deu) i N4 (La Serra – Can Rull – Els Merinals) seran gratuïtes. Els taxistes faran serveis de franc i portaran a les persones amenaçades fins allà on calgui.

Amb la recuperació dels concerts a l’Eix Macià i les Barraques, on s’hi concentraran gran quantitat d’adults i joves, s’hi instal·larà quatre punts liles i diverses parelles educatives recorreran les àrees freqüentades per adolescents i joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...