Publicitat

La cursa Sabadell corre pels Nens destinarà els 18.000 euros recaptats a la Unitat de Cures Pal·liatives del Taulí

Els diners s’invertiran en recursos per millorar l’atenció i la comunicació de les famílies que utilitzen els serveis d’aquesta unitat, una de les poques de les seves característiques que hi ha a Catalunya
Toni Valverde i altres col·laboradors amb el xec de la donació de 18.065,6 euros | Petit Sabadell
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La cinquena edició de la cursa ‘Sabadell corre pels Nens i Nenes‘ es va celebrar el 29 de maig passat amb l’objectiu de recaptar diners per a les cures pal·liatives infantils. Va ser la recuperació d’aquesta iniciativa que, abans de la pandèmia, s’havia convertit en la principal cursa de la ciutat i que el 2020 i el 2021 no es va celebrar degut al covid-19. Malgrat els dos anys en blanc, 3.000 corredors i corredors hi van assistir i han permès recaptar la quantitat de 18.065 euros que es destinaran a la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques del Taulí, una de les poques d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya.

El fundador de Sabadell corre pels Nens i Nenes, Toni Valverde està molt satisfet tant de la recuperació de la cursa com dels resultats: “No ha estat ser fàcil i no ho podria haver fet sense tothom que s’hi ha implicat. Mai oblidaré el dia de la celebració; em vaig quedar parat amb totes les famílies de cures pal·liatives que hi van participar“.

No només la participació a la cursa va ser un èxit. Les activitats festives al Parc Taulí i el bar solidari també han contribuït a fer-ho possible. En aquesta línia, el director del Parc Taulí, Joan Martí, defensa la importància d’aquests projectes: “El sistema sanitari està molt limitat, però la societat té una gran capacitat per aportar recursos“. Les entitats també s’han bolcat en el projecte com la Fundació La Caixa que ha aportat 9.000 euros, gairebé la meitat de l’import final.

Més recursos i millor comunicació

Els diners recaptats es destinaran a millorar la qualitat de vida dels infants i de les famílies de la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques del Taulí. S’invertiran en logopedes, en teràpia ocupacional i en la incorporació de mediadors culturals per millorar la comunicació entre els metges i la família dels pacients.

Valverde anima a tota la ciutadania a unir-se a la causa: “La societat ha de fer un canvi de xip i empatitzar més. S’ha de seguir fent projectes solidaris. No avançarem si tot acaba aquí“. I, en aquest sentit, afirma que continuarà amb més edicions del projecte mentre “tingui forces”. En totes les seves edicions, Sabadell Corre pels Nens i Nenes ja ha aconseguit recaptar 115.000 euros que s’han destinat a diferents causes. L’edició més exitosa fins ara és la del 2019, que es va dedicar a la Fibrosi Quística, va reunir a 5.200 participants i va deixar un total de 31.400 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...