Publicitat

La Joventut de la Faràndula inicia amb ‘La Blancaneus i els 7 nans’ la seva temporada més especial

El grup de teatre infantil sabadellenc celebrarà el seu 75è aniversari amb dues estrenes i una nova direcció del seu buc insígnia, ‘Els Pastorets’
Una escena del muntatge | (c) Dani Arboleda
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La Joventut de la Faràndula estrena aquest cap de setmana la seva temporada més especial. El grup de teatre infantil sabadellenc torna a l’escenari de La Faràndula amb la reposició de La Blancaneus i els 7 nans, l’espectacle amb el qual la temporada passada va ressorgir de la pandèmia i que, a la seva vegada, és un revival del muntatge estrenat amb gran èxit fa una dècada. El curs serà especial perquè la formació, que acaba de rebre la Creu de Sant Jordi i va protagonitzar el pregó de la Festa Major de Sabadell, celebrarà el seu 75è aniversari, no només amb moltes activitats paral·leles sinó també amb dues estrenes —una més del que és habitual— i renovant la direcció d’Els Pastorets, el seu muntatge més emblemàtic.

La Blancaneus i els 7 nans es representarà en sis ocasions a l’escenari del carrer de la República entre el dissabte 5 i el diumenge 13 de novembre. En concret se’n farà una funció els dissabtes a la tarda (18.00) i dues els diumenges (12.00 i 18.00). Serà la darrera ocasió en què es podrà veure aquest muntatge que parteix del conte clàssic dels Germans Grimm però n’actualitza els rols i, molt especialment, el de la protagonista, que ara és una dona empoderada lluny dels estereotips establerts. La proposta l’ha dirigida Albert González i compta amb música de Keko Pujol i coreografies de Montse Argemí, de l’Escola de Dansa Bots.

Maria del Valle i Cristina Fabero s’hi alternen en el paper de Blancaneus, secundades per Marcel Castillejo com a príncep i Jèssica Martín com a la reina malvada que vol enverinar la protagonista per mantenir-se en la primera posició del rànquing de bellesa del seu reialme. Un dels grans ganxos de la producció, però, són els set nans, que també fugen d’allò esperat. Els interpreten Pol Berch, Oriol Berch, Bernat Torruella, Ferran Vidal, Llorenç Costa, Pol Moix i Arnau Solsona.

Més propostes per a aquesta temporada

Un cop superades les funcions de Blancaneus i els 7 nans, la Joventut de la Faràndula encararà la recta final de preparatius d’Els Pastorets, el clàssic amb el qual, cada any, porta milers d’espectadors a La Faràndula. Després que l’any passat, la proposta partís d’un repartiment reduït a causa de les restriccions sanitàries, aquest Nadal l’obra tornarà al seu format habitual i amb una nova direcció. Joan Monistrol signarà el muntatge que destacarà pels molts canvis en el repartiment. També es faran Els Pastorets Infantils, a càrrec dels actors i actrius més joves de l’entitat i d’alumnes del Taller de Teatre Infantil. Aquesta versió de l’obra de Folch i Torres es representarà (gener de 2023) a La Patronal de Sant Quirze amb direcció de Pau Pla, Ignasi Laencina i Bernat Vidal.

Al març arribarà una de les sorpreses de la temporada. Es tracta d’El Teatre dels Somnis, un espectacle commemoratiu dels 75 anys farandulers que mobilitzarà bona part dels socis de l’entitat i farà un repàs als títols que han marcat la seva història. L’espectacle el dirigirà Albert González.

També el mes de març tornarà a l’escenari de La Faràndula el musical Aladí, estrenat el novembre passat amb un gran èxit de públic. Es tracta d’un muntatge de grandíssim format, amb un repartiment extens i un gran desplegament tècnic, tant pel que fa a escenografia o vestuari, per exemple. Joan Bta. Torrella i Míriam Vila signen aquesta proposta, que compta amb música d’Oriol Padrós i coreografies de Montse Argemí.

La segona estrena del curs serà una comèdia musical. Es tracta d’Alexandra, la pirata, una proposta que es podrà veure el mes de maig tancant la temporada. Jèssica Martín i Keko Pujol dirigiran l’espectacle, protagonitzat per personatges insòlits i curiosos que, a través de l’humor, l’acció i la música, explicaran una aventura que amaga un cas de superació personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...