Publicitat

La Joventut de la Faràndula celebrarà els seus 75 anys amb exposicions i un espectacle commemoratiu

El grup de teatre infantil sabadellenc, que acaba de rebre la Creu de Sant Jordi i va protagonitzar el pregó de la Festa Major, allargarà la celebració durant tota la temporada
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El grup de teatre infantil sabadellenc Joventut de la Faràndula celebrarà al llarg de tota aquesta temporada el 75è aniversari de la seva fundació, una commemoració que, de fet, ha tingut ja el seu pròleg amb la concessió a la formació de la Creu de Sant Jordi i l’encàrrec de fer el pregó de la Festa Major de Sabadell 2022. “Tant una cosa com l’altra han estat un autèntic honor per nosaltres i són una molt bona arrancada per les activitats que farem durant tot aquest curs”, explica Anna Vidal, presidenta de la JF. Entre els actes previstos hi ha una mostra fotogràfica al Teatre La Faràndula i una gran exposició retrospectiva de la història farandulera al Casal Pere Quart.

La commemoració començarà, oficialment, aquest proper diumenge 18 de setembre coincidint amb la data en la qual, fa tres quarts de segle, es va signar el compromís de creació de la Joventut de la Faràndula entre els membres del grup La Faràndula i els integrants del Quadre Escènic de la Congregació Mariana. El primer acte serà estrictament intern, és a dir, per als socis de la JF de totes les èpoques, que es trobaran en un dinar de germanor.

El novembre s’inaugurarà una mostra fotogràfica sobre la història farandulera a les vitrines del vestíbul de La Faràndula i arribarà un dels moments culminants de la celebració, un acte institucional que tindrà lloc al Saló del Teatre Principal. Serà el 23 de novembre, el mateix dia que l’any 1947 es va fer la primera representació teatral signada per la Joventut de la Faràndula. Va ser al Teatre Alcázar del carrer Les Planes amb una sessió doble amb les obres Muset i Bernadeta, de Josep M. Folch i Torres; i Cura de moro, de Pitarra. En aquest acte, a més de la part protocol·lària, “hi haurà alguna sorpresa”, anuncia Anna Vidal.

Un espectacle especial

El moment culminant de la celebració arribarà el març de 2023 amb l’estrena d’El teatre dels somnis, un espectacle commemoratiu dels 75 anys de la Joventut de la Faràndula escrit i dirigit per Albert González i Arnau Solsona. La proposta mobilitzarà bona part dels socis de l’entitat (tant a dins com a fora de l’escenari) i es centrarà en els personatges més tradicionals i entranyables de les obres de la formació, en especial dels últims 25 anys “perquè amb motiu del cinquantenari ja es va fer un espectacle similar, titulat Com una bufada“, justifica Solsona.

La commemoració finalitzarà el setembre de l’any que ve quan, coincidint amb la Festa Major de Sabadell, el Casal Pere Quart acollirà una gran exposició retrospectiva de la història de la Joventut de la Faràndula amb fotografies i materials com escenografies, atrezzo o vestuari de les seves produccions.

“Aquest ha estat un mandat complicat per la pandèmia i em fa molta il·lusió que hi hagi coses que surtin bé, com és el cas d’aquesta celebració“, explica el regidor de Cultura Carles de la Rosa, que ha assistit a la presentació dels actes de commemoració. “Com es va poder veure en el pregó de la Festa Major, la Joventut de la Faràndula és un grup coral i generós i Sabadell li deu molt”, conclou.

Aprofitant aquesta celebració, la Joventut de la Faràndula ha redissenyat tota la seva imatge gràfica, incloent el seu tradicional escut-logotip per clarificar-ne els elements i donar-li un toc més modern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...