Publicitat

Ja és Nadal a Sabadell

L’encesa de l’enllumenat nadalenc i l’obertura de la Fira de Santa Llúcia enceten les Festes a la ciutat, que culminaran el 5 de gener amb una Cavalcada de Reis ‘normal’ si les circumstàncies ho permeten
L’acte ha acabat amb la interpretació de la cançó ‘Somriu al Nadal’ | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

L’acte d’encesa de les llums de Nadal ha servit aquesta tarda-vespre per inaugurar oficialment la temporada nadalenca a la ciutat. Una temporada plantejada per viure les Festes amb la major normalitat possible però que haurà d’estar pendent de l’increment de casos de covid-19 detectat aquestes últimes setmanes i que ha posat en alerta les autoritats sanitàries. Si la situació no empitjora tot plegat acabarà el proper 5 de gener a la tarda amb una Cavalcada de Reis normal, és a dir, recorrent la ciutat de sud a nord. Avui també s’ha posat en marxa la Fira de Santa Llúcia.

L’acte d’encesa de l’enllumenat nadalenc s’ha fet consecutivament a tres punts de la ciutat: el Racó del Campanar, al Centre; i a les places del Pi, a Ca n’Oriac; i de la Creu de Barberà, a l’extrem sud de Sabadell. En tots tres casos s’ha tractat d’un acte molt breu amb la interpretació de dues nadales i l’encesa pròpiament dita amb l’alcaldessa Marta Farrés prement un polsador acompanyada de representants de diferents grups municipals i responsables d’agrupacions de comerciants. L’acte ha finalitzat amb la interpretació de Somriu al Nadal, una cançó composada pel sabadellenc Xasqui Ten per a l’espectacle del mateix nom que es podrà veure a partir del 27 de desembre cada dia a la plaça del Doctor Rober i que sembla estar cridada a convertir-se en l’himne de les Festes a Sabadell.

Juntament amb la il·luminació dels carrers també s’han encès la resta d’elements que integren la decoració de Nadal. En total, hi ha mes de 600 elements d’enllumenat de Nadal a 76 carrers i places. També hi ha 10 grans arbres de decorats i il·luminats a Can Deu, la Plana del Pintor, la Plaça d’Espanya, Torre-romeu, Les Termes, Campoamor, Gràcia, Els Merinals, Poblenou, Can Rull i Covadonga. Al Racó del Campanar i a les places del Pi i de la Creu de Barberà, on s’ha portat a terme l’encesa, els arbres són gegants, com també a d’altres punts com el Parc Taulí i les places de Catalunya, Còrdoba i Espanya. En aquest darrer cas, l’arbre estarà fet d’ampolles de vidre reciclat. En el cas del Racó, a més, la decoració es completa amb la il·luminació de la façana lateral de l’església de Sant Fèlix.

Inspiració nòrdica

Avui també s’ha posat en marxa la Fira de Santa Llúcia, que ha estrenat noves parades de fusta d’inspiració nòrdica amb l’objectiu d’assemblar-se als tradicionals mercats nadalencs del nord d’Europa. Hi ha prop d’una trentena de parades en les quals es poden comprar tot tipus d’elements nadalencs, des d’arbres fins a figuretes pel pessebre, entre d’altres. Com ja es va fer l’any passat, la Fira té un punt d’accés i un de sortida, però no s’hi controla l’aforament. Com és tradicional, estarà oberta fins el 23 de desembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...