Publicitat

NADAL A SABADELL

L’Home dels Nassos torna a Sabadell

La ciutat recupera aquest personatge tradicional, que té tants nassos com dies li queden a l’any, de la mà de l’Associació Encultura’t
L’Home dels Nassos, a la seva arribada a la caseta del Llaminer | (c) Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Home dels Nassos ha tornat avui a passejar per Sabadell. Després que fa unes dècades, en l’època d’Antoni Farrés com a alcalde, es fes un intent no reeixit de recuperar aquest personatge, l’Associació Encultura’t l’ha fet reviure aquest matí amb la intenció que, a partir d’ara, sigui un dels ingredients destacats del Nadal sabadellenc. L’Home dels Nassos de Sabadell, que té tants nassos com dies li queden a l’any, és un capgròs d’aparença simpàtica i afable, amb barretina i, sobretot, lògicament, amb un nas espectacularment gros.

L’estrena de L’Home dels Nassos de Sabadell s’ha fet de la mà d’un altre personatge nadalenc nou, però que ha quallat fins a convertir-se en l’emblema de les Festes a la Ciutat: el Llaminer. L’amo del Calendari d’Advent li ha fet de padrí i l’ha presentat en societat a la seva caseta del Racó del Campanar. L’Home dels Nassos hi ha arribat amb un seguici de grallers que han amenitzat no només la seva estrena sinó tot el recorregut que, posteriorment, ha fet per la ciutat.

Després de visita la caseta del Llaminer, L’Home dels Nassos ha fet un breu recorregut pel Centre i ha agabat l’autobus per visitar els quatre mercats municipals de Sabadell, els de Campoamor, els Merinals, la Creu Alta i, finalment, el Mercat Central.

En els últims anys, l’Associació Encultura’t ja ha liderat la creació del Lleó de Sabadell i la Mulassa de Sabadell. El nou capgròs s’ha construït al taller Sarandaca, on ja es va crear la Mulassa. La recuperació de L’Home dels Nassos equipara Sabadell a d’altres ciutats que també incorporen aquest personatge de la tradició nadalenca catalana a les seves activitats de Cap d’Any, com Barcelona, Terrassa o Reus, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...