Publicitat

El Govern avança al 5 de setembre l’inici del curs escolar 2022-2023

Les escoles hauran de fer jornada intensiva durant el mes de setembre, hi haurà un dia de vacances més per Nadal i els centres tindran quatre jornades de lliure disposició
Pere Aragonès i Josep Gonzàlez-Cambray durant la roda de premsa d’avui
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El curs escolar 2022-2023 començarà més aviat del que fins ara era habitual. Les classes a Infantil i Primària s’iniciaran el 5 de setembre, mentre que a Secundària i Batxillerat ho faran dos dies després, el 7 de setembre. A més, totes les escoles —incloses les concertades i les privades— hauran de fer jornada intensiva durant el mes de setembre. En el cas concret de Sabadell, el curs pels nois i noies de 3 a 12 anys començarà el dimarts 6 de setembre perquè el dilluns 5 és Festa Major.

“Amb aquesta mesura responem a la necessitats de millorar els resultats escolars, facilitem la conciliació familiar i responem a una demanda històrica de la societat”, ha argumentat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha anunciat la novetat aquest matí des de l’Escola Baldiri Reixach de Barcelona acompanyat de Josep Gonzàlez-Cambray, conseller d’Educació. “Cal escurçar la desconnexió escolar que provoquen les vacances, un parèntesi massa llarg que pot contribuir al fracàs escolar”, ha afegit.

L’avançament de l’inici del curs s’acompanyarà d’una “racionalització” de la resta de períodes lectius, per tal de mantenir el nombre d’hores habitual de cada curs. Això s’aconseguirà tant amb la jornada intensiva del mes de setembre com amb d’altres mesures com l’allargament d’un dia de les vacances escolars (que començaran el 21 de desembre) i l’increment a quatre (una més que en l’actualitat) de les jornades de lliure disposició de què disposen els centres docents, amb la recomanació que aquesta s’apliqui al segon semestre per pal·liar la manca de dies festius.

Jornada intensiva

Entre el 5 i el 30 de setembre, les escoles de Primària i Secundària hauran de fer classes de les nou del matí a la una del migdia. Es una mesura que ja s’aplica els mesos de juliol i, en especial, a les escoles públiques perquè les concertades i privades poden revertir-la mitjançant un acord del consell escolar. En el cas del mes de setembre, però, això no serà possible, de forma que la mesura afectarà tots els centres, amb independència de la seva titularitat. Els instituts, en canvi, faran el seu horari habitual.

La jornada intensiva haurà de garantir el servei de menjador i el departament d’Educació confia que les pròpies escoles habilitaran activitats no lectives per fer durant les tardes, “tal i com passa actualment el mes de juny”. diu Gonzàlez-Cambray. El professorat haurà d’estar a l’escola fins les 15.00, amb la qual cosa “disposarà de més hores per preparar el curs i, a més, havent conegut ja els alumnes”, assegura el conseller.

L’avançament de l’inici de curs “acosta les escoles de Catalunya a les d’Europa” pel que fa a la distància entre períodes lectius i períodes de vacances. Segons el responsable d’Educació és una mesura que “beneficia les famílies, els alumnes i el personal de les escoles” i que es complementarà amb d’altres actuacions ja previstes, com la gratuïtat de P2, que també s’implantarà a partir del proper curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...