Publicitat

La Fundació 1859 Caixa Sabadell aposta per recuperar l’activitat després de la sotragada provocada pel covid-19

Comparteix aquesta notícia
Fundació Sabadell 1859
L’exposició permanent ‘La ciència del joc’ és una de les grans novetats | (c) Petit Sabadell

REDACCIÓ | La Fundació 1859 Caixa Sabadell aposta per recuperar la seva activitat aquest 2021 deixant enrere un any en què el covid-19 va provocar una “afectació total”, segons el seu president Joan B. Casas, obligant a tancar intermitentment l’Espai Cultura i l’Espai Natura i a virtualitzar algunes de les convocatòries. La intenció dels responsables de la institució no només passa per recuperar la musculatura sinó per aprofitar el punt d’inflexió que ha suposat la pandèmia per impulsar l’oferta tan amb novetats com amb recursos habilitats arran de la situació i que es consolidaran. Tot plegat, això sí, partint de la base que “la programació s’anirà adaptant a les circumstàncies de cada moment“, diu el director de la Fundació, Joan Carles Sunyer.

De fet, fa setmanes que l’activitat a l’Espai Cultura va recuperant, poc a poc, la normalitat. S’han reobert el cicle de cinema d’animació i els tallers de robòtica i noves tecnologies del cicle Mini Innova i fa uns dies es van reobrir els ‘Jardinets de la Caixa’. La principal novetat però arribarà aquesta setmana amb l’obertura oficial de La ciència del joc una nova exposició centrada en la relació dels jocs amb el món de la ciència. Es tracta d’una mostra adreçada al públic infantil i familiar i comissariada per Xavi de Gea, un dels responsables de pedagogia i tallers de la Fundació. La idea és que aquesta instal·lació, que té caràcter interactiu, constitueixi un dels punts forts de l’oferta i per això es mantindrà amb caràcter permanent i s’anirà actualitzant periòdicament. També a partir d’aquesta setmana es podrà visitar l’exposició de fotografies premiades al Concurs Internacional de Fotografia MontPhoto.

Dues de les grans cites de l’Espai Cultura també es mantenen al calendari. La diada de Sant Jordi tornarà a celebrar-se als Jardinets, tot i que molt probablement sense per tradicionals parades de llibres. Sí que s’hi faran, però, espectacles per a les escoles i per a les famílies als quals es podrà accedir amb cita prèvia per garantir totes les mesures de seguretat sanitària. La intenció de la Fundació també és fer una nova edició del Fresc Festival entre els mesos de juny i juliol perquè “és una oferta única a Sabadell i a la comarca“, segons Casas.

Sostenibilitat

A l’Espai Natura també s’han recuperat ja el taller La Granja en Família, les visites al Museu de la Vida al Camp i el lloguer de parcel·les per practicar l’horticultura. En aquest darrer cas, a més, la pandèmia sembla haver impulsat l’activitat i per primer cop des que es va crear aquesta iniciativa els 27 trossos disponibles estan ocupats en la seva totalitat. També es manté la Festa BBVA de la Primavera, per bé que en format virtual tal i com es va fer, amb un considerable èxit, en el cas de la darrera Festa de la Tardor.

Després d’anys dedicat a la divulgació de la vida a l’entorn rural i forestal, l’Espai Natura obrirà els proper mesos una nova línia d’actuació basada en la sostenibilitat i les energies renovables. Serà a través d’un taller titular Energies renovables: passat i present, que s’oferirà a les escoles a partir de la primavera i al públic general a partir de la tardor. L’objectiu d’aquesta i de la resta d’activitats que s’ofereixen a la Masia de Can Deu és “assolir els 30.000 alumnes en els propers dos cursos escolars, és a dir, uns 1.200 grups escolars“, explica Sunyer. Ja actualment, l’Espai Natura és un destí habitual d’escoles no només de Sabadell i el Vallès Occidental sinó també de totes les comarques de la demarcació de Barcelona.

Tot plegat ha de permetre superar el sotrac que va suposar la pandèmia l’any passat. Malgrat tot, els responsables de la Fundació 1859 Caixa Sabadell estan molt satisfets de la resposta que es va donar a la situació “per no deixar desatesos els 150.000 usuaris que habitualment participen a les diferents línies de programació”. El confinament va obligar a traslladar a l’àmbit virtual moltes activitats i això es va traduir en l’obertura d’un canal de YouTube, a l’elaboració de continguts audiovisuals propis i a la creació d’altres productes com el mapa interactiu de la Masia de Can Deu. “Tots aquests recursos han arribat per quedar-se i ja formaran part habitual de la nostra activitat”, assegura Joan Carles Sunyer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...