Publicitat

[FOTOS] La cursa ‘Sabadell corre pels nens i nenes’ compleix cinc anys en plena forma

Més de 3.100 persones han participat en la iniciativa per recaptar diners per a la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques de l’Hospital Parc Taulí
La majoria dels participants de ‘Sabadell corre pels nens i nenes’ són famílies que fan el recorregut tot passejant | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Després de dos anys en blanc degut a la pandèmia, la cursa solidària ‘Sabadell corre pels nens i nenes’ ha pogut, per fi, celebrar el seu cinquè aniversari, previst originàriament pel 24 de maig del 2020. I ho ha fet en plena forma. Més de 3.100 participants s’hi han inscrit per fer els poc més de quatre quilòmetres del recorregut i, d’aquesta forma, recollir diners per a la Unitat de Cures Pal·liatives Pediàtriques de l’Hospital Parc Taulí. Són 2.000 participants menys que en la darrera ocasió, però no s’ha notat: la iniciativa s’ha desenvolupat amb tot l’ambient i animació prepandèmics i ha tornat a demostrar que es tracta d’una de les cites indispensables del calendari familiar de la ciutat.

La cursa ha començat poc després de les 10 del matí des del Parc Taulí, amb una sortida amenitzada per un pilar dels Castellers de Sabadell i el suport dels Bombers de la ciutat. Els primers corredors han passat per l’arc d’arribada, també al Parc Taulí, una 40 minuts després. La majoria de participants, no obstant, han fet el recorregut passejant en família. Com sempre, coincidint amb la prova, el Parc Taulí ha estat l’escenari d’una festa amb tallers de manualitats, maquillatge, música, jocs i contes, entre d’altres.

Els diners que es recaptin, tant per les inscripcions com pel bar solidari que un cop més s’ha instal·lat al Parc, es destinaran a la Unitat de Cures Pal·liatives del Parc Taulí, un dels tres serveis d’aquestes característiques que hi ha a Catalunya (els altres dos són a l’Hospital de Sant Joan de Déu i a la Vall d’Hebron de Barcelona).

La Unitat, creada el 2017, atén nens i nenes amb malalties cròniques complexes que en algun moment poden requerir suport vital però que generalment cursen favorablement i infants amb patologies incurables als quals no es pot oferir un tractament però sí un control dels símptomes. En aquest darrer cas, una tasca molt important de la Unitat és el suport psicosocial a les famílies especialment quan arriba el moment de la mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...