Publicitat

NADAL A SABADELL

La Fira Reial s’estrena amb grans cues

Ses Majestats els Reis d’Orient ensenyen a Fira Sabadell els preparatius de la Cavalcada del proper dijous a la tarda
El recorregut per la Fira acaba al bosc de les Fades de la Son
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La Fira Reial de Fira Sabadell s’ha estrenat aquesta tarda amb grans cues per accedir al recinte i veure com els patges i ajudants de Ses Majestats els Reis d’Orient fan tots els preparatius per a la Cavalcada del proper dijous 5 de gener a la tarda. La Fira s’ha posat en marxa avui a les 17.30 però des de molt abans ja hi havia cua per accedir a l’equipament firal de la Gran Via i passades les sis de la tarda, la cua ja donava pràcticament la volta a l’edifici. La Fira estarà oberta del 2 al 4 de gener a la tarda.

A l’interior, els visitants poden veure com els ajudants dels Reis Blanc, Ros i Negre ho posen tot a punt tant per a la Cavalcada com per a la Nit de Reis. Aquest any, el recorregut s’ha renovat amb l’objectiu de potenciar la màgia de la visita. S’hi ha inclòs, per exemple, la Sala dels Mapes, un espai en el qual els minairons ajudants dels Reis distribueixen les cartes segons els barris i els districtes de Sabadell. També hi ha un passadís ple de carbó, després del qual s’accedeix a la Màquina dels Desitjos, on arriben les cartes que els infants de Sabadell envien a Ses Majestats.

Una escenografia plena de regals per buscar el que porti el nom de cadascú i on els minairons s’encarreguen d’embolicar i fer les etiquetes —amb una pantalla on s’hi projecten els mil noms més freqüents a Sabadell— dona pas a la part central de la Fira, on es poden admirar les tres carrosses reials i les tres haimes en les quals Melcior, Gaspar i Baltasar s’allotjaran durant la seva estada a la ciutat. La visita acaba passant per l’espectacular bosc de les Fades de la Son, encarregades de fer que tots els nens i nenes vagin a dormir ben d’hora ben d’hora la Nit de Reis.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha visitat aquesta tarda la Fira Reial acompanyada del regidor de Cultura, Carles de la Rosa, i d’altres membres del govern i de diversos grups municipals. Farrés ha destacat l’esforç que es fa cada any per millorar aquesta activitat nadalenca i renovar-ne els continguts.

Cavalcada

La Fira Reial prepara l’ambient de cara a la Cavalcada de dijous a la tarda, que aquest any recorrerà la ciutat de nord a sud, és a dir, de Can Deu a la Creu de Barberà. El recorregut, d’uns set quilòmetres, començarà al carrer Palmeres, on Ses Majestats arribaran a les 17.30. Allà els rebran els personatges de l’espectacle Somriu al Nadal, amb el Llaminer al capdavant, i rebran la clau màgica de la ciutat que els permetrà, a la nit, entrar a totes les cases a deixar els regals.

La Cavalcada pròpiament dita començarà a les 18.00 i passarà per aquest recorregut:

 • Carrer de les Palmeres
 • Avinguda Matadepera
 • Avinguda Concòrdia
 • Avinguda Francesc Layret
 • Carretera de Prats
 • Avinguda de l’Onze de Setembre
 • Via Massagué
 • Passeig Manresa
 • Passeig de la Plaça Major
 • Plaça del Doctor Robert
 • Rambla
 • Avinguda Barberà
 • Carretera de Barcelona
 • Ronda Pau Vila
 • Plaça de la Nova Creu

Es preveu que finalitzi a les 9 del vespre, aproximadament.

El seguici l’integraran unes 450 persones, bona part de les quals són membres d’entitats de la ciutat amb qui Ses Majestats contacten per tal que els ajudin. La principal novetat de la Cavalcada serà una carrossa de joguines. Com ja es va fer l’ant passat, el Llaminer i els personatges de Somriu al Nadal també desfilaran amb una carrossa pròpia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...