Publicitat

Finnelis, un joc fet a Sabadell en plena internacionalització

La creació de l’empresa Kidnelis l’Institut d’Estudis Financers de Barcelona per conscienciar els petits sobre la importància de l’estalvi i el consum responsable desperta interès en fòrums internacionals
Una de les fitxes de la versió castellana de Finnelis | (c) Kidnelis
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email

Finnelis, la darrera creació de la companyia sabadellenca Kidnelis, està en ple procés d’internacionalització. Aquest joc dedicat a les finances i al consum responsable —que Kidnelis ha desenvolupat conjuntament amb l’Institut d’Estudis Financers de Barcelona (IEF)— ha traspassat fronteres i ha despertat un gran interès en fòrums i companyies financeres internacionals, de forma que se n’han fet adaptacions per a diferents realitats amb l’objectiu que infants prenguin consciència del valor dels productes i serveis i la importància de fer un consum raonat.

El joc, per exemple, es va presentar l’octubre passat a l’Open Meeting de la International Federation of Finance Museums (IFFM) centrat precisament en l’educació financera i la gamificació. Jordi Martínez, director d’Educació Financera de l’IEF, va assistir-hi per presentar la proposta i va poder “comprovar que arreu del món hi ha la necessitat d’acostar les finances als més petits“. “Estem molt contents de veure l’interès que genera Finnelis”.

A més dels punts de venda convencionals o online, aquesta creació sabadellenca s’ha distribuït a través de nou cooperatives vinculades a la Unión Nacional de Cooperativas de Crédito, com la Caixa de Benicarló (Castelló) o la Caja Rural de Jaén, Barcelona y Madrid, entre d’altres.

Reflexionant sobre el valor dels diners

Finnelis s’adreça, principalment a nenes i nens de set anys i més grans. De fet, a partir d’aquesta edat, qualsevol és bona per reflexionar sobre els diversos aspectes que s’introdueixen en el joc i que formen part de la vida quotidiana dels adults.

Casella a casella, els jugadors hi aprenen conceptes bàsics relacionats amb les despeses quotidianes d’una família que els portaran a reflexionar sobre el valor dels diners i la importància de no deixar-se emportar per l’atzar o els capricis, atès que els recursos són limitats i cal qüestionar-se qualsevol decisió que pugui posar en risc el benestar. Els jugadors faran front a diverses factures comunes a la majoria de les llars, simulant la vida real, havent d’assumir la responsabilitat de cobrir tots els seus pagaments amb els recursos dels quals es disposa. Amb aquesta mecànica, s’introdueixen conceptes de consum responsable i consciència social, per tal de despertar l’esperit crític dels infants i ajudar-los a comprendre la importància d’administrar amb seny els seus diners.

Un producte de quilòmetre zero

Els creadors de Finnelis són els pedagogs de Kidnelis i de l’IEF. El responsable de la dinàmica de joc i la creació de les regles és el prestigiós expert en gamificació Toni Serradesanferm. Les il·lustracions són de Christian Inaraja, professor de l’Escola Illa de Sabadell mentre que l’empresa sabadellenca Cactus Seny Gràfic signa el disseny. El manipulat final del producte l’han realitzat empreses del Tercer Sector de Barberà del Vallès. En aquest sentit, Finnelis, com la resta de jocs educatius de Kidnelis, és un producte elaborat amb responsabilitat social i de quilòmetre zero.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...