Publicitat

Festival elPetit, capital Sabadell

El festival d’arts per a la primera infància comença aquest cap de setmana a onze ciutats dels Països Catalans, organitzat des de Sabadell per laSala, Centre de Creació d’Arts per a les Famílies
‘Piste, piste, piste’, de la companyia finesa Portmanteau, un dels espectacles que es podrà veure a Sabadell | Cedida
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La 18a. edició d’elPetit, el Festival Internacional d’Arts per a la Primera Infància, comença aquest proper cap de setmana a onze ciutats dels Països Catalans, de les quals Sabadell actua com a capital no només perquè la iniciativa l’organitza des de la ciutat el Centre d’Arts per a les Famílies laSala sinó també pel nombre de propostes que es portaran a terme a diferents espais com l’Estruch, el Teatre Principal, l’Espai Cultura Sabadell, l’Espai Criança i Salut o les biblioteques Vapor Badia i de Ponent. A més, a Sabadell es portarà a terme el VII Encontre Internacional d’Arts per a la (Primera) Infància, del 17 al 20 de novembre.

El Festival elPetit es portarà a terme del 12 al 27 de novembre amb una vintena de propostes artístiques especialment adreçades a infants de 0 a 5 anys repartides en 26 espais diferents de ciutats com Sabadell, Igualada, Barcelona, Lleida, Olot, Benicàssim, Sant Cugat, Viladecans, Sant Quirze del Vallès, Granollers i Sant Esteve Sesrovires. Durant 16 dies es podran veure un total de 51 funcions familiars i 31 funcions escolars de companyies de set països diferents. Les famílies i els infants podran veure un total de 14 espectacles, tres propostes virtuals i participar a sis tallers. Totes les activitats requereixen reserva d’entrada, tant si son gratuïtes com de pagament.

La programació a Sabadell

De la programació que es podrà veure a Sabadell destaquen Ciudades. Paisajes en construcción de la companyia Milímetro (Madrid), una proposta de dansa inclusiva que només es podrà veure a la ciutat l’últim cap de setmana del Festival; elPetit als Jardinets, tres propostes artístiques que ompliran els Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell amb només cinc passis d’una hora; Bajau de Ponten Pie, una fantasia visual amb l’aigua com a element central de l’espectacle i Piste, piste, piste (Punt, punt, punt) de la companyia Portmanteau (Finlàndia), un viatge pel món de les formes i la creativitat creat a través del moviment i d’uns retroprojectors antics.

La ciutat també acollirà tres tallers familiars al voltant del moviment i l’expressió. El dimarts 15 de novembre, la Biblioteca de Ponent serà l’escenari del Taller CoLoR+ de Dadodans (Holanda), amb el qual s’experimentarà com crear una pintura (imaginària) mitjançant diferents moviments amb diferents parts del cos. El dissabte 19 de novembre, l’Espai Criança i Salut acollirà Bressol prenatal a través de l’Hula d’Anne-Laure Rouxel, el primer taller adreçat exclusivament a embarassades amb el que es convida a conèixer millor el cos a través de l’Hula prenatal. Per la seva banda, la Biblioteca Vapor Badia acollirà el dijous 24 de novembre Som natura d’Inspira Teatre, un taller amb el qual es fomenta l’escolta de la natura a través del so, el joc, la música i el moviment.

A Sabadell també es portarà a terme Mestres que es mouen, una part de la proposta d’elPetit adreçada a docents d’escola bressol i infantil amb espectacles, tallers i xerrades específiques. La jornada per a la comunitat educativa tindrà lloc el dissabte 19 de novembre amb Exploring the new de Gaia Gonneli de la companyia Dadodans, un taller de moviment per explorar noves formes expressives, creatives i comunicatives; Curiosity in motion (Curiositat en moviment) de Thomas Eisenhardt de la companuia Aaben Dans (Dinamarca), un taller per descobrir, a través del cos i el moviment, que la curiositat és el motor que ens mou i l’obra Bajau de Ponten Pie. A més, el professorat podrà participar al VII Encontre internacional d’Arts per a la (primera) infància

Centres penitenciaris

Una de les principals novetats del programa d’aquest any és la inclusió del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona Wad Ras i el Centre Penitenciari Brians 2 com a seus del Festival amb una programació estable d’espectacles i tallers. A més, el Projecte Nius, de la mà de laSala360 i el Grup de Gestió i Responsabilitat Parental del Centre Penitenciari Brians 2, han impulsat conjuntament el projecte Spoon, unes instal·lacions de joc en les quals les culleres són les protagonistes. Aquests espais sonors s’instal·laran als vestíbuls d’algunes seus del Festival perquè les famílies puguin explorar formes, sons i textures amb aquestes culleres que es transformen en instruments, barrets, minimóns i laberints. Acabat el Festival, aquestes instal·lacions viatjaran als centres penitenciaris perquè les famílies dels pares i mares interns en puguin gaudir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...