Publicitat

El Festival elPetit torna a ser presencial amb un centenar d’activitats a dotze ciutats

El programa de la iniciativa, organitzada des de Sabadell per laSala, inclou 19 propostes artístiques per a espectadors de 0 a 5 anys
Un moment de Natanam, de la companyia andalusa DA.TE Danza, premi FETEN 2021 | Cedida
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

El Festival elPetit, d’Arts per a la Primera Infància (0 a 5 anys), celebrarà del 13 al 28 de novembre una nova edició en la qual recuperarà la presencialitat sense oblidar, però, la digitalització. Després que la situació sanitària obligués el 2020 a cancel·lar bona part de les funcions previstes, la iniciativa es portarà a terme a dotze ciutats catalanes, organitzada des de Sabadell per laSala. Aquesta circumstància, però, no farà que s’oblidin les propostes en línia amb una segona edició d’elPetit als Núvols, l’apartat digital del Festival creat l’any passat. En total s’oferiran més d’un centenar d’activitats entre funcions familiars, funcions escolars i tallers, entre d’altres.

“elPetit serveix per deixar clar que les arts per a la primera infància són imprescindibles, s’han de cuidar i necessiten recursos”, defensa la codirectora del Festival Eulàlia Ribera. “Aquesta serà la 17a edició del Festival i en tot aquest temps hem avançat moltíssim i hem normalitzat la producció d’espectacles per a una franja d’edat, dels 0 als 5 anys, per a la qual quan vam començar no hi havia pràcticament res”, afegeix.

En el cas de Sabadell, on va néixer elPetit, s’oferiran un total d’onze propostes entre espectacles i tallers dirigits a les famílies. La ciutat acollirà també les sessions de formació adreçades a docents i titulades Mestres que es mouen i serà la seu del VI Encontre Internacional d’Arts per a la (primera) infància, que reunirà professionals del sector i mestres per tal de debatre, intercanviar experiències i fomentar el treball en xarxa. L’Encontre es farà del 18 al 21 de novembre a l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell i coincidirà amb la reunió del comitè internacional de l Association Internacionale du Théâtre pour l’Enfance et la Jeuneusse (Assitej), la principal organització mundial d’arts escèniques per a la infància i la joventut.

Per la ciutat passaran propostes com mOts premiers (primets mOts) de la companyia Ak Entrepôt (França), Le mesonge (La mentida), dels també francesos Compagnie Act2; BLÅfugl, de Dybwikdans (Noruega), Natanam, de la companyia andalusa DA.TE Danza, un espectacle premiat a la darrera edició de la fira FETEN; o dAzzleMAZE, una instal·lació coreogràfica per al públic més petit creada per l’artista sueca Dalija Acin. També s’hi podrà veure una de les estrenes absolutes d’elPetit, el nou espectacle de les sabadellenques Engruna Teatre titulat Univers. El dissabte 20 de novembre, a més, es portarà a terme elPetit als Jardinets, amb tres propostes artístiques que es podran veure en cinc torns.

Nova imatge

elPetit 2021 centra la seva mirada “en l‘oportunitat de (re)descobrir, (re)pensar, (re)crear i (re)trobar-se a través de les arts“, explica Ribera. A més del programa artístic, aquest voluntat quedarà explicitada en l’estrena d’una nova imatge del Festival, que també modernitza la seva denominació (deixant enrere l’anterior nomenclatura d’El Més Petit de Tots).

El centenar d’activitats previstes es portaran a terme a Sabadell, Igualada, Barcelona, Lleida, Olot, Sant Cugat, Tordera, Viladecans, Granollers, Montcada i Reixac, Sant Esteve Sesrovires i Sant Quirze del Vallès. Aquests dos últims municipis són una nova incorporació d’aquest any. També està previst obrir seus d’elPetit al Centre Penitenciari de dones de Barcelona- Wad Ras i el Centre Penitenciari Brians 2, on es portaran a terme tallers familiars.  

Tallers i activitats digitals

Per al professorat, hi haurà quatre tallers per a mestres en format presencial (20 de novembre a Sabadell) i en línia dins el programa de formació d’elPetit, Mestres que es mouen. Per a les famílies, a més dels espectacles també s’oferiran 9 tallers en equipaments com biblioteques i fàbriques culturals.

Tota l’oferta es completarà amb elPetit als núvols. La subscripció a aquesta plataforma digital estarà disponible des de l’inici del festival fins a després de la festivitat de Reis. Aquest any inclourà una selecció de curts de la companyia anglesa Second Hand Dance amb contingut extra recomanat per a infants neurodiversos; un  concert per a nadons de la companyia catalana Pels Més Menuts i una selecció de materials audiovisuals de la productora brasilera BebeLume

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...