Publicitat

El Teatre Arlequí abaixa el teló per sempre

L’assistència durant els anys de pandèmia s’ha reduït a un 15% i inclús s’han hagut d’anular funcions
Obra ‘Els tres porquets’ amb titelles del Teatre Arlequí
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El Teatre Arlequí, l’equipament especialitzat en espectacles de titelles de Sabadell, ha tancat les seves portes. El president de l’Associació Cultural Arlequí, Raül Grau, ha assenyalat que des de la pandèmia, s’ha reduït considerablement l’assistència als espectacles i ja no poden continuar amb el sobreesforç econòmic. Malgrat això, Grau i el seu equip estan buscant altres alternatives per seguir dedicant-se als titelles.

“Fa temps que li donem voltes a l’opció. Nosaltres tenim la nostra pròpia feina i els caps de setmana ens dedicàvem al teatre de titelles. Ara, ja no ens surt a compte i ens veiem obligats a tancar sense cap perspectiva de tornar a obrir” ha lamentat Grau, qui es troba buscant altres vies per amortitzar les titelles i les històries que han construït durant una cinquantena d’espectacles.

El Teatre Arlequí faria 10 anys d’història al final d’aquest estiu i, durant els dos últims anys de pandèmia, han tingut que fer malabars econòmics per no tirar el titella. Mentre que l’any 2017, el teatre omplia el seu 70% del seu aforament amb vuit sessions mensuals; enguany, l’aforament no arriba al 15% i s’han vist obligats a reduir a quatre sessions i fins i tot, a suspendre la funció per falta d’assistència.

Una espurna d’esperança. Grau i el seu equip estan buscant recursos per seguir amb el teatre de titelles de forma itinerant i anar, pe exemple, d’escola en escola fent espectacles i tallers per ensenyar l’art de ser titellaire.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...