Publicitat

El projecte Passaport Edunauta pretén sumar més participants en les seves pròximes edicions

El Passaport Edunauta és un projecte que surt de les aules i engloba les entitats culturals i esportives de la ciutat
El Passaport Edunauta en paper | (c) Educació 360
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

La primera edició del projecte Passaport Edunauta ha conclòs amb una festa a les instal·lacions de Can Llong on hi han participat 130 alumnes de 4rt de primària de les escoles Pau Casals, Font Rosella i Concòrdia. En aquesta cloenda, els participants han completat el Passaport i han aconseguit tots els superpoders.

L’Ajuntament de Sabadell va posar en marxa la prova pilot del Passaport Edunauta el passat desembre a tres escoles del barri de la Concòrdia: els centres Pau Casals, Font Rosella i Concòrdia. El nou projecte pretén fer un seguiment de l’alumne dins i fora de les aules mitjançant un passaport en paper, també en format digital, de diferents itineraris dissenyats especialment per fomentar una diversió didàctica amb nens i família. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Jaume Bofill i la Cooperativa +Educació.

Aquest curs, les propostes s’han adreçat als alumnes de 4rt de primària i es pretén que se sumin més escoles sabadellenques i nivells educatius durant les pròximes edicions.

L’aprenentatge a través de la experiència

Les activitats d’aprenentatge incloses han sigut des de les més quotidianes com cuinar o veure una pel·lícula fins aquelles que s’han organitzat mensualment a diversos Espais Edunautes. Els Espais Edunautes, en aquesta primera edició, eren: les Biblioteques Municipals, el Museu d’Història de Sabadell, el Museu d’Art de Sabadell, el CAE La Llar del Vent, l’Agrupació Astronòmica de Sabadell i el Club Natació de Sabadell.

Als Museus i Biblioteques s’han ofert activitats sobre la prehistòria i el passat industrials i del foment de la lectura entre d’altres. Les activitats esportives han sigut tastets com el triatló i el tennis taula a càrrec del Club Natació Sabadell.

L’alumnat ha anat recollint totes aquestes experiències i les han anat compartint amb la resta de companys i companys fins a adquirir totes les competències anomenades superpoders edunautes.

Durant la jornada de cloenda, cada infant ha finalitzat el seu Passaport Edunauta amb una activitat esportiva i tres culturals. A més, s’han lliurat els diplomes als alumnes i han aconseguit els segells d’or, de plata i bronze.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...