Publicitat

El Passaport Edunauta, un projecte educatiu dins i fora de les aules

La prova pilot s’ha posat en marxa amb els infants de 4t de primària de les escoles Concòrdia, Pau Casals i Font Rosella.
Els regidors de l’Ajuntament en la roda de premsa | (c) Petit Sabadell
AINHOA SANTIN
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

L’Ajuntament de Sabadell en col·laboració amb la Fundació Bofill i la Cooperativa +Educació ha posat en marxa el Passaport Edunauta a la ciutat. El nou projecte pretén fer un seguiment de l’alumne dins i fora de les aules mitjançant un passaport en paper, també en format digital, de diferents itineraris dissenyats especialment per fomentar una diversió didàctica amb nens i família.

La prova pilot s’ha posat en marxa amb els infants de 4t de primària de les escoles Concòrdia, Pau Casals i Font Rosella. La iniciativa preveu començar amb altres centres educatius l’any vinent. Segons ha expressat el regidor d’Educació Manuel Robles, el projecte busca disminuir la segregació educativa i enllaçar les escoles, serveis i entitats del municipi amb els infants i les seves famílies.

L’aprenentatge no surt fora de l’aula. Com ha indicat el director de l’Escola Font Rosella, Rufí Chamorro: “Hi ha una certa barrera de donar aprenentatge fora de l’aula”. El Passaport Edunauta on s’enregistraran les activitats amb segells pretén que funcioni com a àlbum; la intenció és que l‘infant motivi als altres a fer activitats intentant aconseguir els adhesius.

A més, s’ha presentat a les famílies dels alumnes i es realitzaran accions tutorials perquè els infants puguin conèixer millor les 9 competències clau que es recullen en les diferents activitats: comunicar, implicar-se, participar, explorar, experimentar, crear, decidir, somiar i estimar-se.

Escoles, entitats i serveis ofereixen un gran ventall d’activitats Edunautes

L’alumnat participant podrà apuntar al seu passaport totes les activitats d’aprenentatge que realitzin a partir d’aquest mes, fins al final del curs escolar. Les activitats són des de les més quotidianes com cuinar o veure una pel·lícula fins aquelles que s’organitzen mensualment a diversos Espais Edunautes. Els Espais Edunautes, en aquesta primera edició, són: les Biblioteques Municipals, el Museu d’Història de Sabadell, el Museu d’Art de Sabadell, el CAE La Llar del Vent, l’Agrupació Astronòmica de Sabadell i el Club Natació de Sabadell.

A les Biblioteques i Museus, ofereixen propostes relacionades amb el coneixement de la prehistòria i el passat industrial; el foment de la lectura i animacions lectores, així com propostes relacionades amb el Nadal al Museu d’Art amb el Calend’Art.

El Club Natació Sabadell oferirà tastets esportius de diferents disciplines esportives com activitats aquàtiques, triatló i tennis taula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Altres notícies que et poden interessar...