Publicitat

El nou Passeig de la Plaça Major desvela el seu espectacular joc d’aigua i llum

El nou centre neuràlgic de Sabadell s’ha inaugurat avui amb la idea de posar punt i final a més de dues dècades de provisionalitat
Els brolladors de la part nord del Passeig amb l’arc d’aigua al fons | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El nou Passeig de la Plaça Major de Sabadell ja és una realitat, i aquest cop sembla que definitiva. Després de 24 anys de provisionalitat, primer per la instal·lació del Mercat Central Provisional i després per les obres de prolongació dels Ferrocarrils de la Generalitat, entre d’altres vicissituds, el nou i remodelat espai s’ha obert oficialment aquest vespre i ha desvelat un dels seus grans secrets: un espectacular joc d’aigua, llum i música que es podrà veure en dies assenyalats.

Es tracta d’un autèntic show en què la música del videojoc Octopath Traveler serveix de base per una combinació de llum i aigua dels brolladors i del nou arc d’aigua que connecta amb el passeig Manresa. L’espectacle, que posarà Sabadell a milers de perfils d’Instagram i Tik-tok, es podrà veure en dies assenyalats. La propera ocasió serà aquest dissabte que ve a la tarda, aprofitant l’acte d’encesa de l’enllumenat nadalenc al Racó del Campanar. També es podrà veure alguns dies durant les Festes i, després, en ocasions assenyalades. L’Ajuntament encara està pendent d’elaborar-ne el calendari.

Una inversió d’1,3 milions d’euros

Durant l’acte d’inauguració del nou Passeig de la Plaça Major, l’alcaldessa Marta Farrés ha volgut remarcar que el projecte que finalment s’ha portat a terme és “completament sabadellenc” perquè l’han liderat arquitectes municipals. També ha donat les gràcies als comerciants “per la seva paciència” al llarg de les més de dues dècades de provisionalitat i polèmiques al voltant del centre neuràlgic de la ciutat, que es va ‘desmontar’ el 1998. La remodelació ha comportat una inversió de gairebé 1,3 milions d’euros.

El nou Passeig de la Plaça Major compta amb 65 arbres, 23 més dels que hi havia abans, que s’han plantat d’acord amb el calendari més adient amb vistes a què llueixin plenament cap a la primavera. També s’ha mantingut la presència d’aigua amb diferents brolladors i, sobretot, amb un pòrtic d’aigua i llum de quatre metres d’alçada i sis d’ample. Aquest dispositiu, que pesa quatre tones i mitja, permet crear una pantalla d’aigua damunt de la qual es poden projectar imatges.

L’espai inaugurat avui es divideix en dues zones: la part nord, que toca al passeig de Manresa i on s’ubiquen el pòrtic i els brolladors, té una disposició més de plaça delimitada per l’arbrat. La part sud, més propera al Racó del Campanar, és pròpiament un passeig, amb línies d’arbres, vegetació i plataformes verdes.

Comentari

  1. El trobo espectacular!!!
    Sabadell és mereixia un Passeitg modern i actual i l’aposta de l’es activitats nadalenqurs, continuant i millorant l’espectacle de l’any passat, un gran encert… la ciutat s’ho mereix!!😍😍😍

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...