Publicitat

“Eduquem els espectadors més importants del país, els nens”

La Joventut de la Faràndula celebra el seu 75è aniversari amb un acte al Saló del Principal amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

El grup de teatre infantil sabadellenc Joventut de la Faràndula ha celebrat avui el 75è aniversari de la seva fundació amb un acte institucional que s’ha fet coincidir amb el mateix dia que, fa tres quarts de segle, es va fer la primera representació de l’entitat, un programa doble amb Muset i Bernadeta, de Folch I Torras, i Cura de moro, de Pitarra. L’acte s’ha portat a terme al Saló del Teatre Principal i ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga; el conseller de Territori, el sabadellenc Juli Fernández; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés a més de la presidenta de la JF, Anna Vidal, entre d’altres. Entre el públic, representants de diferents entitats de la ciutat i, sobretot, molts dels 300 socis farandulers.

La celebració ha servit per constatar la importància de la petjada que la formació ha deixat en la ciutat. El màxim exponent n’és el Teatre la Faràndula, construït a iniciativa de la Joventut de la Faràndula i mitjançant una subscripció popular —”un crowdfunding, que se’n diria ara”, com han remarcat en la seva glossa els actors Miquel Roselló i Quim Carné—, inaugurat l’any 1956 i que el 1972 es va convertir en el primer teatre municipal de Sabadell. “Sabadell no seria el que és sense la Joventut de la Faràndula i la Joventut de la Faràndula no seria el que és sense Sabadell”, ha dit Anna Vidal, que també ha destacat el paper que el grup ha tingut en la formació, tant d’actors com de públic. “Eduquem els espectadors més importants del país, els nens”, ha conclòs la presidenta farandulera.

Patrimoni immaterial

Per la seva banda, la consellera Garriga ha destacat la “passió” amb la qual treballen els socis de l’entitat i que, segons ha dit, va poder copsar perfectament arran de l’atorgament, fa uns mesos, de la Creu de Sant Jordi a la JF. A més, Garriga s’ha compromès a venir a veure Els pastorets, l’emblema de la formació després que, en la glossa, quedés clar que “son els millors Pastorets de Catalunya”.

En el seu parlament, l’alcaldessa Farrés ha remarcat que disposar d’un grup com la Joventut de la Faràndula “és una sort i un honor per Sabadell” perquè parlar-ne és “parlar de teatre en majúscules”. Per Farrés, a més de “garantir una programació estable de teatre infantil a la ciutat”, la feina dels farandulers “ha fet que molts nens i nenes s’acostéssin al teatre, no nomes per veure’l sinó també per fer-ne” i, en aquest sentiot, ha destacat la tasca que realitzen, encara avui, el Taller de Teatre Infantil (TTI) de l’entitat, l’Aula Jove de Teatre o el Taller de Teatre d’Adults. “Sou un patrimoni immaterial que tenim a la ciutat”, ha conclòs l’alcaldessa.

L’acte institucional ha inclòs la projecció d’un seguit de felicitacions de diverses personalitats, entre les quals el president de la Generalitat, Pere Aragonès; l’expresident d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; l’exconsellera de Justícia Lourdes Ciuró, l’actor Joel Joan o el presentador Ricard Ustrell, a més dels presidents o representants del Teatre Santi Vicenç, el Teatre El Ciervo, l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Oquestra Simfònica del Vallès, entre molts d’altres.

Tot plegat ha acabat amb l‘estrena de la cançó I per 75 anys més!, cridada a convertir-se en l’himne d’aquest aniversari. El tema, molt encomanadís, l’han escrit i composat Xasqui Ten i Joan Bta. Torrella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...