Publicitat

Dia dels Drets dels Infants: tema important, celebració discreta

Participació discreta a la commemoració del DUDI 2022 a Sabadell que ha inclòs la lectura del manifest sorgit de la reunió de Consells d’Infants d’Espanya celebrada a Cáceres la setmana passada
La lectura del manifest del DUDI 2022, aquest matí a la plaça Montserrat Roig | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Coincidint amb l’aniversari de l’aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants per part de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), Sabadell ha celebrat avui el Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI) amb un acte central que, altre cop, ha demostrat que aquesta celebració està lluny del que hauria de ser atesa la importància del tema i, sobretot, en una ciutat declarada Amiga de la Infància. L’escassa, per no dir ínfima, promoció i un plantejament escassament ambiciós han fet que només uns pocs centenars de persones, tirant llarg, es reunissin a la plaça de Montserrat Roig, a l’Eixample, per commemorar la jornada, que vol recordar que els nens i les nenes tenen drets que cal conèixer i protegir.

La Festa dels Drets dels Infants, com s’anomenava la convocatòria, ha inclòs durant tot el matí diverses instal·lacions de jocs, un parell d’inflables i l’actuació de Siammis DJs, que han ofert el seu espectacle We can be superheroes. L’acte central ha estat la lectura del manifest del DUDI a càrrec de membres del Consell d’Infants i Adolescents de Sabadell. El manifest, que s’ha llegit en castellà, porta per títol El nostre futur, les nostres idees, i és el resultat de la reunió que diferents consells de la infància d’Espanya van celebrar a Cáceres (Extremadura) la setmana passada.

Reclamacions i compromisos

El text posa èmfasi en temes com la salut mental, la pobresa i la desigualtat, l’educació i el medi ambient i conté propostes per millorar aquests àmbits, així com compromisos dels infants per posar-hi la seva part. En el cas de la salut mental, per exemple, reclama més recursos per part de les Administracions i formació en la matèria tant pels nois i noies com per tots aquells professionals, com els docents, que treballen en l’àmbit de la infància.

En clau d’educació, entre d’altres, els infants reclamen que els canvis legislatius es coordinin amb els professionals de l’educació o que els diferents centres educatius tinguin delegats/des de benestar per prevenir, per exemple, situacions d’assetjament escolar. Per paliar la vulnerabilitat, els nois i noies proposen que es baixi el sou i es pugin els impostos a les persones més riques, que es fomenti la reutilització de roba i que la digitalització es faci tenint en compte que hi ha persones, com la gent gran, que no tenen les habilitats necessàries per desenvolupar-se en l’àmbit online.

Finalment, pel que fa al medi ambient, els infants creuen que caldrien més campanyes i més compromís de la classe política per aturar el canvi climàtic, invertint en energies renovables i fent-ne una difusió més entenedora per tal que tothom pugui col·laborar a canviar la situació.

Els actes de DUDI a Sabadell, que també han inclòs un parell de tallers familiars al Museu d’Història i les funcions d’aquest cap de setmana del Festival elPetit, continuaran encara aquests propers dies amb alguns actes a les biblioteques municipals de Sabadell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...