Publicitat

Més funcions de ‘Somriu al Nadal’, un espai per fotos amb el Llaminer i les fonts del Passeig, novetats del Nadal a Sabadell

Presentada la programació d’activitats nadalenques de la ciutat, sota el títol d”Agafa el tren de Nadal’
L’alcaldessa Marta Farrés durant la presentació de la programació de Nadal al Teatre Principal | (c) Petit Sabadell
MARC SABATER
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

L’espectacle Somriu al Nadal, la gran sorpresa de les Festes de l’any passat a Sabadell, tornarà aquest any amb més funcions i es complementarà amb un espai on petits i grans podran fer-se fotos amb el Llaminer, protagonista de la proposta. És la gran novetat de la programació d’activitats de Nadal a Sabadell, juntament amb la reobertura del Passeig de la Plaça Major i, molt especialment, de les fonts que s’hi han instal·lat i que esdevindran un element de decoració festiva més.

Agafa el tren de Nadal és el títol de la programació nadalenca de Sabadell, que l’alcaldessa Marta Farrés ha presentat aquest vespre al Teatre Principal. La referència ferroviària obeeix als vagons de tren que s’instal·laran al costat d’alguns dels arbres de Nadal distribuïts per diferents punts de la ciutat per tal que la ciutadania s’hi pugui fotografiar.

També tornaran el Calendari d’Advent, el Carrilet de Nadal i indispensables com la Fira de Santa Llúcia, les visites a l’Ambaixadors o, naturalment, la Cavalcada de Reis. Així serà el Nadal a Sabadell, segons les previsions de l’Ajuntament de Sabadell:

Calendari d’Advent, Somriu al Nadal i photocall amb el Llaminer

Atès el gran èxit de l’any passat —i a la capacitat d’atracció més enllà de Sabadell— l’espectacle Somriu al Nadal tornarà a la cartellera i amb més oportunitats de veure’l. En concret se’n faran 52 passis, tots ells protagonitzats pel Llaminer, que també amplia les seves atribucions. Aquest personatge que ha seduït petits i grans es deixarà veure ja en l’encesa dels llums de Nadal, a finals de novembre. Després tornarà per protagonitzar la cita diària amb el Calendari d’Advent de la façana posterior de l’Ajuntament, que ampliarà el nombre de personatges.

A més, després de l’any passat sorgís de forma espontània, aquest any s’organitzarà la possibilitat de fer-se una foto amb el Llaminer amb un espai expressament habilitat a tal finalitat, un photocall, a la façana lateral de l’Ajuntament que dona al Racó del Campanar.

El Calendari d’Advent s’obrirà cada dia (18.30) de l’1 al 24 de desembre, com marca la tradició, mentre que Somriu al Nadal es podrà veure, en diferents passis (diferents entre si), del 27 de desembre al 4 de gener.

Il·luminació nadalenca

Sabadell es decorarà, entre d’altres, amb més de 700 elements d’enllumenat a 80 places o carrers vinculats als eixos comercials. Les diferents associacions de comerciants de la ciutat s’encarreguen d’aquest dispositiu amb el suport de l’Ajuntament. Les novetats, en aquest cas, seran l’Eix Macià i el carrer Indústria, que es podran il·luminar gràcies a diferents patrocinis.

L’encesa dels llums de Nadal serà el dissabte 26 de novembre a tres punts de la ciutat: el Racó del Campanar (18.00), la plaça del Pi de Ca n’Oriac (19.00) i la plaça de la Creu de Barberà (20.00). Aquesta encesa servirà, a més, per rebre el Llaminer, que arriba a la ciutat per preparar el Calendari d’Advent.

Arbres de Nadal

A cadascun dels punts de l’encesa hi haurà grans arbres de Nadal amb un rètol gegant amb el nom de Sabadell. Seran rètols nous, que substituiran els que es feien servir fins ara. Els antics es reaprofitaran i s’ubicaran a les entrades de la ciutat per la plaça Mil·lenari, la carretera de Terrassa i la carretera de Bellatera (Gran Via). Igualment, hi haurà arbres gegants (patrocinats) a les places de Catalunya, d’Espanya i de Còrdova, a Can Llong.

També hi haurà arbres als carrers del Claustre (el Poblenou), Sant Isidor (Can Rull) i Romaní (Can Deu); al parc del Nord, al costat de l’estació de FGC; i a les places de Cristóbal Ramos (Torre-romeu), de les Termes (les Termes), de Picasso (Espronceda-Campoamor), dels Doctors Banting i Best (els Merinals), del Treball (Gràcia), del Primer de Maig (Can Puiggener), de la Creu Alta (Creu Alta) i de la Sardana (Covadonga). En aquest darrer cas, serà l’Arbre de les Capacitats, que s’encendrà el 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Fira de Santa Llúcia

La Fira de Santa Llúcia, amb les casetes d’estil nòrdic estrenades l’any passat, es tornarà a instal·lar a la plaça Doctor Robert. Estarà oberta cada dia, del 25 de novembre al 22 de desembre.

Carrilet de Nadal, Trenet del Parc i Fira d’Atraccions

Torna el carrilet de Nadal, que durant les vacances escolars recorrerà els eixos comercials de nord a sud i a la inversa. S’hi podrà pujar en una parada i baixar a la següent. Les parades es faran a l’avinguda de Matadepera, la plaça del Dr. Robert, el Parc Central, la Rambla i la plaça del Pi. Els viatges seran gratuïts amb un màxim de 60 persones per trajecte.

També durant el Nadal, el Trenet del Parc de Catalunya estarà en funcionament, amb una decoració especial com a seu del carter reial. I al Parc Central del Vallès, s’instal·larà una Fira d’Atraccions que funcionarà en diferents jornades al llarg del mes de desembre.

L’Ambaixador i els Reis

L’Ambaixador de Ses Majestats s’instal·larà un any més a la Casa Duran. Hi arribarà del 26 de desembre al 4 de gener, de la mà de Sabadell Comerç Centre i acompanyat d’un seguit de carters reials que recolliran les cartes dels petits i petites al Centre Cívic de la Creu de Barberà i a l’estació del Trenet del Parc Catalunya.

Del 2 al 4 de gener, la Fira Sabadell acollirà la Fira Reial, mostrant al públic tots els preparatius de l’arribada dels Reis. I el 5 de gener, la Cavalcada, amb el seguici dels Tres Reis d’Orient, tornarà a recórrer els carrers de la ciutat, en aquesta ocasió de nord a sud.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...