Publicitat

NADAL A SABADELL

Com serà la Cavalcada de Reis 2023 a Sabadell?

Un seguici de 450 persones acompanyaran Ses Majestats en el recorregut de set quilòmetres entre el nord i el sud de la ciutat
La Cavalcada de l’any passat | (c) Juanma Peláez, Petit Sabadell
REDACCIÓ
info@petitsabadell.cat
Comparteix aquesta notícia

Ses Majestats els Reis d’Orient ja estan de camí a Sabadell. Ho tenen tot a punt per arribar aquest dijous a la tarda i protagonitzar la tradicional Cavalcada, que aquest any recorrerà la ciutat de nord a sud, és a dir, del capdamunt de l’avinguda de Matadepera (a l’alçada del carrer Palmeres) fins a la plaça de la Nova Creu, a la frontera amb Barberà del Vallès. En total, uns set quilòmetres que el seguici farà en unes tres hores, entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre.

Unes 450 persones acompanyaran Ses Majestats en el seu recorregut. Aquests són els punts pels quals passaran i l’horari aproximat, segons la previsió de l’Ajuntament de Sabadell:

 • Avinguda Matadepera 18.00
 • Avinguda Concòrdia
 • Avinguda Francesc Layret
 • Carretera de Prats
 • Plaça de la Creu Alta 19.15
 • Avinguda de l’Onze de Setembre
 • Via Massagué
 • Passeig Manresa
 • Passeig de la Plaça Major
 • Plaça del Doctor Robert 19.50
 • Rambla
 • Avinguda Barberà 20.15
 • Carretera de Barcelona
 • Ronda Pau Vila
 • Plaça de la Nova Creu 21.00

Després que l’any passat es fes una Cavalcada encara marcada per la pandèmia —amb una separació considerable entre les diferents comparses, testos d’antígens per a tots els participants i consells de seguretat per al públic— la del 2023 recuperarà completament la normalitat.

Rebuda dels Reis

Ses Majestats arribaran (17.30) al carrer Palmeres, on els donaran la benvinguda els personatges de l’espectacle Somriu al Nadal i les autoritats locals. Allà faran un breu discurs i rebran la Clau Màgica, que obre totes les llars de Sabadell i que és indispensable per poder-hi accedir a deixar els regals. Mitja hora després (18.00) començarà la desfilada que, com sempre que va de nord a sud i, per tant, de baixada, és una mica més ràpida.

La comitiva estarà integrada per onze carrosses i diferents grups de comparses. La novetat d’aquest any serà una nova carrossa de joguines. Les tres plataformes reials seran les habituals (i que s’han pogut veure aquests últims dies a la Fira Reial i no hi faltarà la Màquina dels Desitjos en què desfila l’Ambaixador, ni una carrossa final amb El Llaminer i els personatges de l’espectacle Somriu al Nadal. Com l’any passat, els minairons encarregats de recollir les últimes cartes i de recollir els xumets dels nois i noies que ja s’han fet (una mica) grans aniran en quadricicle.

Com ja és habitual, cinc minuts abans de pas de la comitiva reial un grup de percussió acompanyat d’una comparsa de patinadores anunciarà l’arribada dels Reis. Durant la Cavalcada es repartiran set tones de caramels aptes per a persones amb celiaquia en el marc de la campanya promoguda per l’Associació de Celíacs de Catalunya.

Tot plegat serà possible gràcies a la implicació d’una vintena d’entitats sabadellenques, principalment grups de teatre i escoles de dansa, amb qui Melcior, Gaspar i Baltasar contacten per tal d’organitzar la seva arribada a la ciutat. Es tracta de l’A.V.Creu Barberà, l’Associació Artística L’Encert, les Bruixes del Nord, el Club Gimnàstic Catalunya, el Club Patinatge Artístic de Sabadell, el Club Seat 600 Sabadell, el Centre Parroquial Sant Vicenç, els Diables de la Creu Alta, Bots Dansa, El Gimnàs Dansa, l’escola de dansa KMYStudio, l’escola de dansa Mar Luque, l’escola de dansa Mònica Escribà, les Forques de Can Deu, la Joventut de la Faràndula, Sabadell Comerç Centre, la SCR El Ciervo, els Sentinelles d’Arkemis i Vespa Club Sabadell. També hi col·laboren els Bombers de la Generalitat de Catalunya i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres notícies que et poden interessar...